Fetaostpaj – Feta Cheese Pie

Paj
Paj
Gjorde en fetaostpaj idag som jag tänkte dela med mig av. Den är dessutom vegetatisk.

 • 3 dl vetemjöl
 • 3 msk vatten
 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl mjölk
 • 1 tomat
 • 5-7 st soltorkade tomater
 • Ca 120 g fetaost
 • Ca 2 msk hackad basilika
 • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225°C. Knåda ihop mjölet, vattnet och smöret till en deg. Tryck ut den i en springform och nagga med gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Gör fyllningen under tiden. Hacka tomaterna, soltorkade tomaterna och basilikan. Vispa ihop äggen och mjölken och krydda. Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg på tomaterna och basilikan. Smula över fetaosten och häll på äggstanningen.

Jag brukar lägga aluminiumfolie under formen i ugnen eftersom äggstanningen läcker ut ibland. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ca 495 kcal per portion = Om pajen delas i fyra delar.

You’ll need:

 • 3 dl of white flour
 • 3 tablespoons of water
 • 100 g of butter
 • 2 eggs
 • 2 dl of milk
 • 1 tomato
 • 5-7 sun dried tomatos
 • About 120 g of feta cheese
 • 2 table spoons of chopped basil
 • Salt and pepper

Put the oven on 225°C.  Mix the butter, water and flour to a dough. Place it in a spring form and make small holes with a fork so the steam can come out. Place it in the middle of the oven for about 10 minutes. Chop the tomato’s and sun dried tomato’s. Whisk the eggs lightly and add the milk. Season the egg mixture. Take the pie crust out of the oven and place the tomato’s, basil and sun dried tomato’s in the crust. Crumble the feta cheese over the tomato’s and pour the egg mixture over the pie.

I put some aluminum foil under the form if the egg mixture leaks out of the crust. Bake in the middle of the oven for about 30 minutes. About 495 calories per portion = Pie divided into four.

2 thoughts on “Fetaostpaj – Feta Cheese Pie

 1. Äter du mycket vegetariskt? Tänkte om du kunde dela med dig av fler recept? Har i stort sett blivit allergisk mot allting så just nu är jag typ vegan så om du har några väl beprövade veganska recept vore jag tacksam om du kunde skicka några 🙂

  1. Jag äter (tyvärr) väldigt lite vegetariskt men kommer försöka få in det lite mer. Kommer försöka skriva om recept där man kan byta ut köttet/fisken mot vegetariska alternativ. Vegan är jag däremot långt ifrån, tråkigt att höra att du har blivit allergisk mot så mycket (läste på din blogg). Ska ha det i åtankte när jag är på jakt efter nya recept. Lägger upp så fort jag hittar något/några bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.