How to point

Fot
Fot

Jag fick en fråga förra veckan om hur man ska peka fötterna utan att tårna rullar ihop sig för mycket. Om jag förstod frågan rätt så bör ni få svaret i videon.

Jag pekar från vristen, inte från tårna. Man bör peka genom demi, så vristen blir förlängd fullt ut. Tårna är endast till för att förlänga pekningen och låsa den. Börja alltid med att förlänga vristen så mycket du kan och jobba med att öka flexibiliteten i den, inte i tårna. Vadmusklerna är ett viktigt verktyg också, man behöver bygga upp musklerna så man har styrkan att trycka ner foten i en fin pekning.

I got a question last week on how to point your feet without curling your toes. If I understood the question correct you should get the answer in this video.

When I point, I do it from the ankle, not from the toes. You should point your toes through demi, so your ankle is fully extended. The toes is just to elongate the line and lock the point. Always start with extending your ankle and work with that flexibility. The calf muscles are an important tool as well, you need to build up your muscles so you have the strength to push down into your point.

4 thoughts on “How to point

  1. Tack för mycket bra tips!

    ps. kommer du att lägga upp en video från er uppvisning? Det hade varit roligt att se.

    1. Jag vill väldigt gärna göra det men har ingen inspelning på det själv. Jag försöker få tag på någon som har filmat, jag jobbar på det 🙂

  2. Är det vanligt om det gör ont ovanför hälen typ i hälsenan eller något när man sträcker på foten framför allt i demi? Det gör ont precis där ovanför hälen där det böjs när man sträcker på foten? Isåfall finns det något man kan göra åt det?

    1. Det är inget som jag känner till men det låter inte bra. Fråga din lärare eller ring till Vårdguiden, de borde veta vad det kan vara. Kan det ha något att göra med din konståkning?

Leave a Reply

Your email address will not be published.