Invigning

Teknikskor
Jag ska inviga mina nya teknikskor på kvällens balettlektion. Jag har redan sytt på tåspetsbanden. Alla dansare i Julijas grupp ska ha tåspetsband på sina skor på vårshowen. Jag älskar känslan av tåspetsband, även om de är lite svårare att dansa i (det blir stelare i demipointe). Saknar faktiskt tåspetsskor och hoppas att jag kan börja träna i dem vid räcket snart. Jag tror att jag har utvecklats så pass mycket styrka att jag skulle klara nybörjarnivå men det är upp till lärarna att bestämma när (och om) jag är redo.

I’m going to wear my new soft ballet shoes for tonight’s ballet class. I’ve already sewn on my pointe shoe ribbons on them. All of the dancers in Julijas group are going to have ribbons on their shoes on the show. I love the feeling of pointe shoe ribbons, even if they are a bit harder to dance in. I actually miss pointe shoes and I hope that I can start to train in them by the barre soon. I think I have evolved the strength necessary for beginners pointe work but it’s up to the teachers do decide when (and if)I’m ready.

Leave a Reply

Your email address will not be published.