Teknikskor

Balett
Jag fick en fråga angående mina skostorlekar och varför jag föredrar tygskor över läderskor. Här har ni svaret:

Jag är mitt emellan storlek 36 och 37 i vanliga skor. Har storlek 3,5B i Bloch’s teknikskor och 6M i Capezio’s. Jag vill ha mina skor så åtsittande som det bara går utan att jag känner något tryck på mina tår. Skorna bör sitta åt utan att det trycker. Jag har på mig mina Capezio’s på bilden (heter Cobra) och de passar mig bäst.

Hade läderskor som mitt första par teknikskor och hade dem i nästan tre terminer, bytte sedan till tygskor av dessa anledningar:

1) Jag gillar hur tygskor andas bättre än läderskor
2) Jag föredrar tygskornas utseende, de är ljusare och matta
3) Man kan tvätta dem i teorin, inte alltid i praktiken
4) Jag känner golvet mycket bättre i tygskor

I received a question on my shoe sizes and why I prefer to wear canvas shoes instead of leather. Here’s the answer:

I’m inbetween size 36 and 37 (EU) in regular shoes. I have 3,5B in Bloch’s soft ballet shoes and 6M in Capezio’s. I prefer to wear as tight shoes as I can without feeling pressure in my toes. The shoes should be quite tight but without any pressure. I wear my Capezio’s in the picture (called Cobra) and they fit me best.

I had leather shoes as my first pair of soft ballet shoes and had them for almost three terms, then I changed to canvas for these reasons:

1) I like how canvas breathe better than leather
2) I prefer the look of canvas shoes, they are lighter and matte
3) You could wash them in theory, not always in practice though
4) I feel the connection to the floor more in canvas

4 thoughts on “Teknikskor

 1. Kan passa på att fråga också, är det okej att dansa i strumpor eller ska man helst ha skor, är det bättre för fötterna att ha skor?

  1. Och just det, hur vet man vilken bredd man ska ha på teknikskor? Varför gillar du capezio mer än bloch? Många frågor, hihi 🙂

   1. Bredden beror helt på vilken bredd man har på fötterna. Jag har smala fötter så jag behöver smalare skor. De ska ju sitta åt ganska mycket, de ska absolut inte vara lösa.

    Jag gillar Capezio’s tekniksko “Cobra” mest, de är tunna och lätta och de sitter jättebra på mina fötter. Bloch’s teknikskor är nog tjockare överlag, de har mycket tjockare tyg än Cobra-skorna har i all fall. Jag personligen gillar skor som sitter smidigt på foten och är tunna så fötterna kan andas bättre 🙂

    Bara att fråga på! Tycker det är kul att jag kan hjälpa till 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.