Three times a week?

Balett
Jag funderar på att gå en kurs till så jag dansar tre gånger i veckan. Jag vill verkligen men det finns både tids- och pengaproblem. Kursen jag har tänkt mig är en nybörjarkurs utan erfarenhet på lördagsmorgnar. Vissa tycker att det är för lätt med en nybörjarkurs men jag måste säga att jag inte håller med. Balett är till och med svårt när man bara står i första positionen, om man utmanar sig själv och exempelvis försöker vrida ut fötterna ännu mer från höfterna. Jag skulle till och med säga att jag vill gå en kurs som fokuserar mer på den grundläggande tekniken istället för att koncentrera sig mer på kombinationer. Som ni vet så får jag kämpa med minne och koordination så jag tror att det skulle vara riktigt bra för mig.

Tyvärr kostar det ungefär 3200 kr per termin att gå tre gånger i veckan. Det är mycket pengar, speciellt för en student. Jag måste verkligen fundera över det här. Och jag berättar självklart hur jag gör för er, så fort jag har bestämt mig!

I’m thinking of taking three classes a week. I really want to but it’s a money- and time issue. The class I have in mind is a adult beginners class without any experience on Saturday mornings. Some say that it’s too easy but I have to disagree. Ballet is hard even standing in first position, if you challenge yourself and for example try to turn your feet out more from the hip. I actually want to attend a class and just focus on the basic technique instead of remembering the combination. As you know, I’m struggling with my memory and coordination so I think that would be good for me.

On the down side, it costs about 3200 sek per term to take three classes. That is a lot of money, especially for a student. I’ll have to think really hard about it. And I’ll let you know as soon as I do!

 

5 thoughts on “Three times a week?

 1. Hej! Klickade runt lite och hittade din blogg! Verkligen otroligt inspirerande och JÄTTE bra tips! Älskar också balett!!
  Kollade igenom din blogg lite och insåg att jag kände igen dig!
  Jag dansar ju också på entré men i fortsättningsgruppen på tisdagar!
  Vi dansade ju Dream ihop på vårshowen!
  Funderar också starkt på att gå en nybörjar kurs för att bättra på grunderna!
  Som sagt otroligt bra blogg och en blogg jag verkligen kommer följa då det inte finns så många balettbloggar!
  Kram

  1. Hej Emma! Vad kul att du hittade hit! Kul att du har fått gå över till fortsättningsgruppen också, man utvecklas i bra takt när man får svårare och svårare utmaningar. Ser redan fram emot nästa show 🙂 Det är tyvärr som du säger, finns alldeles för få balettbloggar. Hade gärna följt många men har knappt hittat någon. Får hoppas att det kommer fler snart!

   Vi ses kanske någon tisdag om jag behöver ta igen en missad lektion 🙂
   Kram!

 2. menar naturligtvis att känner du för att gå en nybörjargrupp som tillägg,så gör det,skrev lite otydligt på förra inlägget där jag bor är det väldigt lite tillgång till balett så jag går i en blandgrupp och det finns bara möjlighet till en gång i veckan så jag har fått börja med jazz. Tycker du är jätteduktig,du har tur att ha möjlighten,fast jag tycker ni ska få rabatt om ni tar flera kurser vet att en del dansskolor kan ge den möjligheten,så kolla upp det

  1. Ja, jag förstod det Jennie, du är så snäll. Däremot tråkigt att höra att du inte har så bra tillgång till balett. Tycker det är bra att du har börjat med jazz också för att komplettera lite, det liknar ju balett på många sätt. Tack så mycket för dina fina ord!

   Entré erbjuder 50 % rabatt på andra kursen eller om man går fler så får man 50 % på alla utom den dyraste så priset blir avsevärt lägre men det är fortfarande 3200 kr per termin med tre kurser. Ska se om jag kan lösa det ändå 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.