7 thoughts on “Tisdagens balettkläder

  1. tycker de i läder är jättesköna men i början tyckte jag inte det,tänkte beställa siden,men de är svårare att hitta

  2. Jag undrar om det ska vara svårare att dansa med teknikskor än med strumpor? Jag tycker det är så svårt att hålla balansen i relevé med skor, man vickar liksom på den lilla plattformen och får knipa ihop tårna. Tycker det är mycket skönare att dansa i strumpor, men jag vill tycka om att dansa i skor..

    1. Jag tycker att det är svårare att dansa i teknikskor, man har inte en lika bra kontakt med golvet och det kanske är det som är meningen? Man får så mycket bättre träning genom att lära sig att finna sin inre balans i skorna. Jag har börjat lära mig att balansera på ett ben i relevé (tänker främst på coupé och passé) men det tar tid. Du lär dig så småningom om 🙂 Håll ut!

    2. Testa olika skomodeller, läderplattan har olika form och olika placering hos olika modeller. Sen är det självklart en vanesak. Att knipa med tårna gör att du får mindre yta att balansera på så det kör det svårare, försök istället att “spreta” med tårna som en solfjäder. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.