How to do a balletbun


Så här jag jag min balettknut. Jag börjar alltid med att spraya håret med saltvattenspray och sätter upp håret i en hästsvans. Sedan tvinnar/snurrar jag håret runt tofsen, ganska löst. När allt hår är virat runt i en bulle så “löser” jag upp den så att jag kan lägga hårtopparna under knuten. Sedan snurrar jag runt håret om och om igen tills jag får en jämn och fin bulle. När jag känner mig nöjd med formen avslutar jag med att fästa den med hårnålar och mängder med hårspray.

This is how I do my balletbun. I always start with spraying some salt water spray and put the hair in a quite high ponytail. Then I swirl my hair around counterclockwise, pretty loose. When all of the hair is swirled into a bun I loosen the bun some more so I can tuck in the “end” hair under the bun. Then I swirl the hair around and around again until I get a nice and even bun. When I feel happy with it I finish it off with some bobby pins and loads of hairspray.

Leave a Reply

Your email address will not be published.