Stretchingtips?

Stretching
Jag har fått lite frågor den senaste tiden angående stretching för nybörjare. Kommer att lägga upp ett inlägg med bilder på hur man börjar att stretcha när man är nybörjare och vad man behöver tänka på. Hade planer på att göra det igår men tiden räckte inte riktigt till. Förhoppningsvis får jag upp det imorgon!

Fortsätt att komma med frågor och önskemål, det är så mycket roligare att lägga upp tips som jag vet att ni har nytta av.

I’ve got some questions lately regarding stretching for beginners. I’m going to post some pictures on how you begin to stretch when you’re a beginner and what you need to think about. I had plans on doing it yesterday but time didn’t stretch that far. Hopefully I’ll get it up tomorrow!

Keep giving me questions and requests, I think it’s so much more giving to make posts that I know you need.

4 thoughts on “Stretchingtips?

 1. Hej igen Emelie!

  Ser här att du redan fått frågor om streching för nybörjare så mina frågor blir kanske lite överflödiga, men jag ställer dem ändå. Jag är alltså helt ovig och stel vilket får mig att känna mig lite klumpig på lektionerna. Jag vet inte om det är ett rimligt mål, men jag skulle verkligen vilja kunna gå ner i spagat och/eller split om ett år från och med nu. Självklart behöver jag också jobba på min utåtvridning. Jag skulle verkligen dra nytta av att ha ett träningsprogram á ca 1 h med en rad övningar för nybörjare, vilket jag sedan kan köra hemma x antal gånger i veckan när jag har tid. Nu vet jag liksom inte vilka övningar som är lämpliga, hur de ska utföras eller hur mycket tid jag ska ta på mig vid varje moment. Förstår att du får många frågor på din blogg, och jag tänker mig verkligen inte att du ska sätta ihop ett helt träningsprogram just åt mig ;), men det vore super om du kunde ge tips på några övningar och hur mycket tid som bör läggas på dessa och hur ofta man bör göra dem för att nå mitt mål.
  Grattis på födelsedagen Emelie! Hoppas du har haft en härlig dag och tack igen för en jättefin blogg! Kram

  1. Jag ska fixa ett helt inlägg om hur jag började stretcha men jag kommer att ge mer specifika tips och vad ni ska tänka på för att effektivisera stretchingen mer. Jag gjorde en del missar som ledde till att det tog längre tid att komma ner i “rätt” spagat. Jag ska verkligen försöka fixa det idag, annars blir det imorgon!

   Tack så mycket Therese 🙂 Kram!

 2. Jag undrar när man är redo för tåspetsskor? Varför använde du det ett tag men sedan slutade? Hur vet man när man är tillräckligt stark? Gör det ont att stå i tåspetsskor, får fötterna/tårna ta stryk även om man inte tränar i dem så ofta? Skulle uppskatta ett inlägg om tåspetsskor, vad man ska tänka på och så. Älskar din balettblogg, är så glad att jag började dansa balett, det var delvis tack vara din blogg som jag fick upp ögonen för det! 😀

  1. Fixar ett inlägg om tåspetsskor och besvarar dina frågor där 🙂 Tack för att du frågar och kommenterar, det gör bloggen så mycket mer levande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.