Helgen

Julkort
Julkort
Min mamma kommer i helgen och vi ska göra våra egna julkort. Jag älskar att göra saker från grunden, speciellt med min mamma. Jag gjorde de här förra året och då hade vi en fotoskrivare så jag kunde skriva ut mina egna bilder. Vi har inte kvar den så jag vet inte om jag kommer kunna ha balettkort i år. Vi har en vanlig skrivare men den skriver bara ut i svartvitt. Vi får se hur jag gör.

Gör ni era egna julkort?

My mom is coming this weekend and we’re going to make our own christmas cards. I love to do things from scratch, especially with my mom. I made these last year but we had a photo printer back then so I could print my own pictures. We don’t have that anymore so I’m not sure if I’ll be able to have ballet pictures this year. We have a ordinary printer but it’s just in black and white. We’ll see how I’ll do.

Do you make your own christmas cards?

2 thoughts on “Helgen

 1. Hej, ska börja dansa balett efter jul och har redan fått svar på väldigt många frågor tack vare din underbara blogg. Har dock några frågor, inför första lektionen, är det något särskilt man bör tänka på då? Vad bör man köpa för några kläder? På skolans hemsida stod att tighta kläder (dansdräkt/linne/topp och trikåer) och mjuka teknikskor i tyg eller skinn rekommenderades. Har tyvärr alldeles för långt till en dansbutik så kommer måsta beställa allt.

  Har du några tips? Jag känner mig inte så sugen på att ha ljusa trikåer från början, kan man ha svarta? Och vilken färg bör man köpa på skorna? Kan man bli “för svart” eller är det okej att köra mörka färger på alla kläder?

  Mvh
  Linda

  1. Tack så mycket för din fina kommentar. Jag gjorde ett inlägg för att svara på din fråga men kan skriva det här också. Jag rekommenderar verkligen att du köper en leotard men förstår om det är svårt eftersom du inte har en butik nära dig. Men ha gärna strumpbyxor med ett par shorts och ett linne/t-shirt. Man rör sig som bäst i åtsittande kläder (utan att de är för tighta). Läraren måste kunna se kroppens linjer, det är därför man har så åtsittande kläder.

   Man kan absolut ha svarta, man brukar få ha på sig vad man vill på vuxna balettlektioner. Ha det du känner dig bekväm i. Jag måste alltid färgmatcha så om jag har svarta strumpbyxor så har jag även svarta skor. Har jag däremot rosa trikåer så har jag rosa skor 🙂

   Ett tips när du beställer kläder och/eller skor är att du skickar iväg ett mail till butiken först och skickar med dina mått så de kan anpassa storleken på produkterna. Klädmärkenas storlekar när det gäller danskläder är ganska kluriga och svåra att komma underfund med, jag har t.ex. storlek M i Capezio och 32-34 i vanliga kläder.

   Hoppas det går bra och att du hittar något du känner dig bekväm i!

Leave a Reply

Your email address will not be published.