Mild split

Split
Det här är en mild form av split. Man måste verkligen tänka på knäna när jag gör spliten. Om man har båda benen ut och trycker ner för mycket så fördelas all vikt på knäna och det kan skada dem. När man gör den här stretchen så ska den mesta delen av vikten vara på det böjda benet. Man ska inte känna av knät (det raka). Om ni är kobenta som jag så måste ni vara extra försiktiga med spliten. Jag tänker inte ens försöka mig på spliten förrän jag har 10-15 cm kvar, vilket är långt bort.

This is a mild form of middle split. What you need to remember when you do the splits is to look after your knees. If you spread both legs out and push to hard the preassure goes to your knees and that can hurt you. When you do it like this, most of the weight should be on your bent knee. You should not feel preassure in the knee. If you are knocked-kneed like me you need to be extra careful. I’m not going to try to do the split with both legs spread until I have about 10-15 cm left, and that’s a long way from now.

2 thoughts on “Mild split

    1. Spagater är mycket lättare än split för mig i alla fall men det finns de som tycker att split är lättare, det beror lite på hur kroppen ser ut och fungerar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.