Lucia 2014

Balett Lucia
Balett Lucia

Ni som har följt mig sedan jag började blogga 2011 vet hur mycket jag älskar Lucia. Jag vet faktiskt inte riktigt varför men jag tycker att det är så vackert. Vi “firar” ju Lucia i Sverige och jag älskar att höra körerna sjunga i kyrkan. Det tar verkligen andan ur mig. Men samtidigt känner jag mig ledsen, när jag tänker på hur det sägs att hon dog och varför vi håller i ljus och har röda band på oss. Körernas sång kan faktiskt få mig till tårar. Älskar när de sjunger i kyrkan.

Jag skriver min tenta idag så jag kan inte titta på Luciamorgonen, jag får se reprisen ikväll istället…

Här är förra årets Luciafirande, som faktiskt spelades in här i Örebro. Har tittat på den flera gånger, det är så vackert.

Those of you who have followed be since 2011, when I first started blogging, know how much I love Lucia. I don’t really know why but I find it so beautiful. We always “celebrate” Lucia in Sweden and I love to hear the choirs sing in the church. It just takes my breath away. At the same time I feel sad, when I think about how it’s said that she died and why we wear red ribbons and hold candles. The singing can actually bring me to tears, I just love when choirs sing in church.

I’m writing my exam today so I have to watch the rerun tonight…

Here’s last years Lucia, actually recorded here in Örebro. It was so beautiful, I’ve actually watched it several times since then.

Leave a Reply

Your email address will not be published.