Oversplits, split and straddle

Spagat
Spagat
Stretch
Stretch
Jag bestämde mig för att stretcha ikväll, inget speciellt, utan bara för att hålla igång. Kände mig inte speciellt flexibel ikväll, min överspagat brukar vara högre på vänster ben men det viktiga är att man stretchar!

I decided to stretch tonight, nothing special, just to keep it going. I didn’t feel very flexible tonight, my left oversplit is usually higher but the important thing is to stretch!

Straddle
Straddle
Straddle
Stretch
Ber om ursäkt för bilderna på straddle och grodan-stretchen, har inte plats att göra dem någon annanstans om jag ska ta kort på dem.

Jag har märkt att min rygg är lite böjd i straddle och det irriterar mig verkligen. Men jag får ta itu med det senare, det viktiga är att jag känner stretchen som man ska och det gör jag.

Sorry about these pictures on my straddle and frog-stretch, I don’t have room to do these stretches somewhere else if I’m going to take pictures at them.

I’ve noticed my slightly bent back in the straddle stretch and it really annoys me. But I have to deal with that later, the important thing is that I can feel the stretch in the right way, and I do.

Split
Min split kändes riktigt bra idag, jag kom mycket längre ner än jag trodde att jag skulle göra. Det finns hopp!

My middle split felt great today, I got much further down than I thought I would. There’s hope!

2 thoughts on “Oversplits, split and straddle

  1. Hej, jag undrar hur du vågar gå ner så långt i middle split stretchen? Jag skulle oxå vilja stretcha på samma sätt, men blir rädd att “tappa greppet” och inte komma ur stretchen, if that makes any sense? Vill inte försträcka mig, och det känns bara farligt att gå ner i stretchen :o. Tips?

    1. Jag tar det väldigt lugnt och försiktigt, det är en obehaglig och läskig stretch. Yogablock kan hjälpa lite, då får du stöd och kan luta dig på dem. De är inte hala heller så det känns inte som man ska halka som det kan göra om man har händerna mot golvet.

      Det är jätteviktigt att ta det försiktigt i just den här stretchen, det är lätt som du säger att halka till eller tappa balansen. Ta det riktigt lugnt och stretcha med ryggen mot en vägg om du skulle tappa balansen.

      Jag lutar mig ganska mycket framåt i stretchen för att hålla balansen och så jag kan reglera hur mycket vikt jag lägger på benen. Om den känns för jobbig och osäker tycker jag att du ska fokusera mer på straddle och ta spliten senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.