Svar på frågestunden – Livet (Answers – Life)

Vill du gifta dig och få barn?
Min sambo och jag har varit tillsammans i 11 år och vi trivs bra som det är. Något man måste komma ihåg (och som man inser när man är i min ålder) är att bröllop kostar pengar, mycket pengar. Vi har det så bra tillsammans och en ring på fingret och samma efternamn skulle inte göra någon skillnad. Barnfrågan har jag inget bra svar på i nuläget. Men man vet ju aldrig vad framtiden har att bjuda på.

Do you want to get married and have children?
Me and my cohabitant/spouse have been together for 11 years now and we like it the way it is. Something you have to remember (and something you realize when you’re my age) is that weddings cost money, a lot of money. We are happy with our life today and a ring and the same last name wouldn’t make any difference. I don’t have any good answer on the child question at the moment. But who knows what the future might hold.

Vad har du jobbat med?
Jag är en utbildad florist och jobbade med det i ca två år innan jag valde att starta en egen firma som jag hade i fem år. Jag har även jobbat som konditor/bagarassistent i ett par månader.

What have you worked with?
I worked as a florist for two years before I started my own business that I had for five years. I’ve also worked as a “pastry chef” or baker assistant.

Brudbukett

Vad gjorde du mellan gymnasiet och ditt nuvarande studerande?
Jag arbetade som florist och hade ett eget företag som var mest inriktat på bröllopsbeställningar.

What did you do between graduation and now?
I worked as a florist and had my own company, mostly wedding orders.

Vad skulle du göra om du tog studenten nu?
Jag hade förmodligen gjort samma sak som jag gjorde, arbetat som florist och haft min egen firma. Men ibland vill ödet något annat.

What would you have done if you graduated from the senior high school now?
I probably would have done the same as I did, worked as a florist and had my own company. But sometimes the destiny wants something else.

Är du troende?
Nej, det är jag inte.

Are you religious?
No, I’m not.

Hur är det att studera på universitetet?
Det är både roligt och svårt, allt handlar om eget ansvar. Vi får inga påminnelser så det gäller att man har koll och vet vad man ska göra. Det erbjuds få tillfällen att göra om vissa moment så det gäller att klara sig på första försöket. Det är väldigt mycket att läsa och lära sig så man måste ha en hög självdisciplin och inte halka efter.

What’s it like to study at the university?
It’s both fun and hard, it’s all about your own responsibility. We don’t get any reminders so it’s up to us to keep track of everything. There are very few occasions to redo certain elements so you need to make sure that you pass on the first go. It’s so much to read and learn so you have to have a very high self-discipline and not fall behind.

Lagbok

Vad pluggar du och hur långt har du kommit på din utbildning?
Jag studerar juridik och läser min femte termin av nio, så lite över halvvägs.

What do you study and how far have you come in your education?
I study law and is currently on my fifth term of totally nine, so I just passed the half-way mark.

Vad har du mer för intressen än baletten?
Stretching och bakning (även matlagning). Jag älskar att baka, det är så avkopplande!

What are your interests besides ballet?
Stretching and baking (and cooking). I love to bake, it’s so relaxing!

Cupcakes

Varför började du blogga?
Jag började leta efter en balettblogg när jag började balett men jag lyckades inte hitta någon som var inriktad på balett och stretching så jag beslutade mig för att skapa en egen blogg. Jag tänkte att det säkert fanns många, precis som jag, som var intresserade av det.

Why did you start to blog?
I started to look for a ballet blog as soon as I started ballet but I couldn’t find one that was stretching and ballet oriented so I decided to start one. I thought that there could be more, like me, that wanted to read a ballet blog.

Hur ser ditt liv ut utanför baletten?
Jag spenderar mycket tid på studierna, sitter oftast och läser. Utöver det försöker jag hitta tid till att stretcha och ta nya kort till bloggen, komma på nya tips och idéer till den. Bloggen tar ganska mycket tid, mycket mer än vad man tror. Dessutom måste det lagas mat varje dag, och lägenheten ska städas.

What does your life look like besides ballet?
I spend much of my time studying, I often sit and read. Besides that I try to find the time to stretch and take pictures for the blog, come up with new tips and ideas for it. The blog takes up pretty much time, a lot more than you would think. I also cook every day, and the apartment need to be cleaned.

One thought on “Svar på frågestunden – Livet (Answers – Life)

  1. Tack för svaren, det blev en hel del frågor ändå! 🙂 Fina bilder också! Förstår att bloggen tar tid, men den uppskattas mycket också måste jag säga! Kom bara på en fråga spontant, om du tycker det är för privat så behöver du inte svara, hur träffades du och din sambo? 🙂 Önskar dig en trevlig fjärde advent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.