Teacher’s choice

Balettkläder
Eftersom det är sista söndagsbaletten idag så valde vår lärare vad vi skulle ha på oss. Vi alla ska ha på oss en svart leotard och en svart kjol (min leotard är från Capezio och kjolen från Worktool). Kan inte förstå hur fort den här terminen har gått!

Since it’s our last Sunday ballet class today, our teacher got to pick our outfit. We’re all going to wear a black leotard and a black skirt (my leotard is from Capezio and the skirt is from Worktool). I can’t believe how fast this term went!

7 thoughts on “Teacher’s choice

 1. Hej!

  Du har tidigare skrivit att du en dag önskar att kunna dansa i den avancerade gruppen på din balettskola, men jag undrar vilken nivå du själv ligger på? Vet att du tager en nybörjarlektion per vecka, men vad gäller det de övriga lektioner? Är det ett brett spektrum av människor med olika danserfarenheter eller är ni ca. på samma nivå? Hur komplicerade kombinationer övar ni på?

  Jag tycker du är extremt duktig, och är verkligen någon man ser upp till om man är en vuxen nybörjare (som jag)!

  1. Hej Anna!

   Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt vilken termin jag ligger på men jag har dansat i sex terminer nu. Började dansa två gånger i veckan termin 4 och 5 och nu under termin 6 dansade jag (som du vet) tre gånger i veckan. Jag känner att jag har utvecklats något otroligt men har fortfarande en lång väg kvar till den avancerade gruppen.

   “Fortsättningsgrupperna” på söndagar och tisdagar är ganska varierande i erfarenhet och passion. Vissa gör det endast som en träningsform medan jag (och några andra) tar det mer seriöst och verkligen försöker att dansa balett. Jag tycker att övningarna är väldigt komplicerade men jag har alltid haft problem med koordinationen 😉 Jag har blivit mycket bättre på att komma ihåg kombinationer men det är mycket sällan jag kommer ihåg en hel kombination.

   Jag har nog minst fyra terminer kvar innan jag kan hoppa upp i den avancerade gruppen, om inte något magiskt händer! Men det gör mig ingenting, jag trivs på den nivån jag är på idag 🙂

   Tack för dina fina ord! Andas in och njut av baletten när du dansar så kommer du att utvecklas i full fart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.