Wish 5

Foam roller
Varje dansare bör ha en foam roller, den är perfekt till att massera muskelgrupper och som ett stretchingverktyg. Man rullar bara kroppen över foam rollern på det området som man vill massera och lägger till så mycket tryck som man känner för. Jag använder den dock mest till stretching. Köpte den på Sportamore.se för 299 kr.

Every dancer should have a foam roller, it’s great for massaging the muscles and as a stretching tool. You just roll on the foam roller on the area that you want to massage and add as much pressure as you feel. I use it for stretching for the most part.

Stretch
Spagat
Spagat

2 thoughts on “Wish 5

 1. Älskar din blogg!
  Jag har själv dansat hela mitt liv, började när jag var fyra!
  Har alltid haft svårt för att bli vig! Har du alltid varit vig eller började du träna din vighet vid 23 års ålder? Tacksam för svar!

  1. Tack så mycket Clara! Jag var väldigt stel när jag började dansa balett så vigheten är verkligen något jag har fått kämpa med. Började sakta och försiktigt stretcha för spagat hemma och lyssnade noga på min kropp genom att endast trycka på så pass mycket att det kändes men ändå inte gjorde ont. Jag blir alltid öm i musklerna dagen efter jag har stretchat så jag kan inte stretcha varje dag. Jag stretchade 2-3 gånger i veckan när jag stretchade för spagaterna och det fungerade jättebra för mig. Det tog mig ca ett år att komma ner i vänster spagat och något längre på höger (fick dessutom en sträckning i höger ben under tiden).

   Det går att stretcha sig vig om man håller igång det. Man behöver inte stretcha varje dag för att en dag komma ner i spagat, jag är beviset på det. Jag kämpar fortfarande hårt med både straddle och split, det tar extremt lång tid och man måste lägga ner mycket energi på det (som jag inte har gjort den senaste tiden). Vighet är en färskvara som måste underhållas hela tiden för att finnas kvar. Jag ska försöka ta upp stretchingen på allvar igen, har halkat efter alldeles för mycket.

   Hoppas mitt svar hjälpte dig något! Jag kan försöka spela in en video på hur jag gjorde när jag stretchade för spagaterna och hur jag gör idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.