Kycklinggryta

Mat
Kycklinggryta:

Skala och hacka upp två stora morötter och lägg dem i en kastrull. Fyll på så pass mycket vatten att de täcks och tillsätt en kycklingbuljongtärning. Låt koka i ca 10 minuter. Skala små steklökar (så många du vill ha), dela dem om du vill, och lägg dem i det kokande vattnet. Hacka ungefär 300 g kyckling i lagom munsbitar och stek dem i en stekpanna, krydda under tiden.

Tillsätt 2 ½ dl lätt creme fraiche i vattnet med morötterna och löken. Sänk värmen och tillsätt den färdigstekta kycklingen. Hacka ca 100 g champinjoner grovt och 100 g bacon. Stek baconet på en hög värme utan något tillsatt fett. Tillsätt svampen när baconet är gyllenbrunt. Stek i någon minut till och tillsätt dem i grytan. Krydda med lite salt, peppar och lite chilipulver.

Servera med ris och en sallad eller broccoli.

Chicken stew:

Peel and chop two big carrots and put them in a pot. Fill with water until they are covered. Add a chicken stock dice and let it boil for about 10 minutes. Peel small onions (as many as you like), divide them if necessary, and put them in the boiling water. Chop about 300 g of chicken fillets in bite sizes and fry them in a pan, season during the frying.

Add 2 ½ deciliter of light creme fraiche in the carrot and onion water. Lower the temperature and add the fried chicken when they’re cooked all the way through. Roughly dice about 100 g of mushrooms and 100 g of bacon. Fry the bacon on a high heat without using any additional fat. Add the mushrooms when the bacon is golden brown. Fry for a minute more and add it into the stew. Season with a little salt, pepper and some chili powder.

Serve with rice and a salad or broccoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.