Potato Wedges

Det här är det bästa sättet att göra perfekta potatisklyftor:
This is the best way to do the perfect potato wedges:

Mat
Tvätta potatisen men lämna skalet på. Dela i fyra klyftor (eller fler beroende på hur stor potatisen är). Häll i lite olivolja i en ugnssäker form. Placera klyftorna i oljan med skalet ned. Krydda med salt och peppar och tillaga i mitten av ugnen i 225°C i ungefär 30-40 minuter. Man behöver inte röra om men se till att hålla koll på dem så de inte bränns vid, titta redan efter 20 minuter.
Wash the potatoes but leave the peel on. Divide into four wedges (or more depending on the size of the potato). Pour some olive oil in a oven safe dish. Place the potato wedges in the oil with the peel-side down. Season with salt and black pepper and bake in the middle of the oven in 225°C for about 30-40 minutes. You don’t need to stir the potatoes but make sure that they don’t burn, check the potatoes after 20 minutes.

Mat
Här har ni resultatet! Smaskigt! Och relativt nyttigt – i jämförelse med pommes frites.
Here you have the result! Delicious! And relatively healthy – compared to French fries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.