Long time – No see

Jag fick en fråga angående mina framsteg i split och straddle. Sanningen är den att jag knappt har stretchat alls under de senaste veckorna. Jag har haft alldeles för mycket att göra och har det forfarande. Men, eftersom ni frågade, kände jag en stark motivation och började stretcha för ungefär en timme sedan.

Jag var så rädd för min split och straddle men det gick okej. Jag har kommit längre ner i dem men jag är glad att jag inte har gått tillbaka så mycket i flexibiliteten. Jag har känt en spänning i mitt högre inre lår i spliten och straddlen så jag ville inte pressa på för mycket ikväll.

I got a question regarding the progress of my split and straddle. The truth is that I hardly haven’t stretched at all during these past weeks. I’ve had too much to do and I still have. But, since you asked, I felt that motivation and began to stretch about an hour ago.

I was so scared of my split and straddle but it went okay. I’ve gotten further but I’m very happy to see that I haven’t regressed that much. I’ve felt a tension in my right inner thigh in the middle split and straddle so I didn’t want to push it too much tonight.

Straddle
Split
Spagat
Spagaterna kändes jättebra i alla fall. The front split felt great anyway.

Stretch
Likaså gjorde ryggen. So did the back.

Spagat
Inte mycket som händer här men mina spagater ser mycket mer plana ut. Not much happening here but my front splits look much more flat.

Hur går det med er stretching?
How is your stretching going?

6 thoughts on “Long time – No see

 1. Det går inget vidare för mig, mest för att jag inte vet om jag gör rätt. Brukar värma upp kort först, sedan köra 45 sekunder på varje muskel i turordning (hört att man inte får stretchade effekt om man kör längre?), utan att gunga och utan att sträcka så att det gör ont. Ibland känns det som att jag är något stelare efteråt, vet inte om det ska vara så. Känns inte som att jag gör några framsteg överhuvudtaget. Borde jag göra något annorlunda?

  1. Jag är förmodligen inte rätt person att fråga angående stretching eftersom jag har gjort på mitt eget lilla vis. Jag har alltid i princip varit kall när jag har stretchat men tagit det riktigt lugnt och stretchat mjukt. Jag håller i princip bara stretcherna i 10 sekunder men jag byter sida många gånger. Börjar t.ex. med höger spagat – går så långt ner jag kan, håller i några sekunder, byter till vänster ben och håller några sekunder, sedan byter jag tillbaka till höger och kommer lite längre osv. Det har fungerat för mig i alla fall men jag vill inte rekommendera någonting så kontroversiellt. Det viktiga är att du lyssnar på din kropp, ta vägledning av allmänna tips och råd men gör det du själv känner är bäst, med sunt förnuft.

   Jag blir alltid öm efter jag har stretchat, det har jag alltid blivit. Kör jag hårt med överspagater så är jag öm i flera dagar (jag är fortfarande öm sedan i torsdags). Det är normalt för mig i alla fall 🙂

   Jag hoppas du hittar ditt sätt att stretcha på. Ska försöka filma min stretchingrutin imorgon efter baletten så du får se hur jag gör.

   1. Jag har ett bra tips! Testa att ligga ner på mage med armbågarna i golvet framför dig. Höfterna och låren ska vara i golvet. Placera benen som en groda och för ihop fotsulorna mot varandra. Du kanske inte kommer ända ner mot golvet med fötterna, men försök att försiktigt pressa ner dem (ha hela tiden kvar fotsulorna mot varandra). Ett jättebra sätt att öppna upp höfterna på, och det bästa av allt: du kan göra annat under tiden! Läsa, skriva på datorn, lite vad som helst! Jag brukar göra så när jag har knappt om tid 🙂

    1. Tack för tipset Matilda! Jag vet precis vilken stretch du menar, trot den kallas för diamanten (eller så är det en liknande variant). Ska lägga upp den som ett tips, tror inte jag har gjort det än 🙂

 2. I’m glad I decided to check on your blog tonight, I discovered I missed quite a lot of posts ! 🙂 your pictures from the Gotland shoot are beautiful, I love seeing how your shoots have ‘matured’ (is that a correct word ?) along the way… Can’t wait to see what the next one will be 🙂
  Congrats on your stretches too, I can see that your back flexibility has improved a lot !!!

  1. I always try to post the same pictures on Instagram but there’s a spam warning over there (I believe). Here I can post as many entries as I want to 😀
   Thank you so much! I feel my ‘maturity’ too, I can’t wait for summer and to go to my fathers summer house and take new summer pictures. It’ll be fun to see how they will differ from last years shoots.
   My back has improved but as you can see my middle split has regressed. It happens to all of us if we don’t keep stretching so we shouldn’t get discouraged. I have to admit that I hate it but that’s just the way it is in the world of ballet and stretching 🙂 In the long run we progress, that’s the most important thing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.