Ocean Five Hotel

Ocean Five
Vi bodde på Ocean Five Hotel i Miami. Det är ett tre stjärnigt hotell på Ocean Drive. Det bästa med hotellet var hur nära standen det låg, det tog oss mindre än tre minuter att gå dit.
We stayed at the Ocean Five Hotel in Miami. It’s a three star hotel on Ocean Drive. The best thing about the hotel is how close it is to the beach, it took us less than three minutes to walk there.

Ocean Five
Ocean Five
Ocean Five
Ocean Five
Ocean Five
Rummen var i bra storlek med två sängar (var egentligen för fyra personer). Det hade även en garderob med hyllor och galgar så man kunde ställa sitt bagage där. Det fanns ett litet bord i ena hörnet med en stol och ett litet glasbord under TV:n. Belysningen var bra och vi hade ett nattduksbord var.

En sak man måste veta om hotellet är att det är väldigt lyhört. Man hör när folk går in och ut ur sina rum och skulle förmodligen höra mycket mer än så om det inte var för luftkonditioneringen. Förstå mig inte fel, den var inte högljudd men den ersatte många ljud.

The room was at a good size with two beds (it was for four persons). It also had a closet with shelves and hangers for you to put your luggage in. There was a small table at one corner with a chair and a small glass table under the TV. The lighting was good and we had a bedside table each.

One thing you have to know about the hotel is that it’s very thin walls. You hear when people go in and out of their rooms and would probably hear a lot more if it weren’t for the air conditioner. Don’t get me wrong, it wasn’t loud but it replaced many sounds.

Ocean Five
Ocean Five
Toaletten hade även ett handfat och en dusch. Vi fick små flaskor med schampo, balsam och tvål när vi kom upp till rummet första dagen. De fylldes inte på men jag är säker på att vi hade fått några fler om vi hade frågat.

Jag vet inte hur vanligt det är i USA men duschen var ganska speciell. Det fanns bara en ratt att vrida på och man var tvungen att vrida på den hela vägen till vänster för att få varmvatten. Handdukarna byttes varje dag och vi hade alltid tillräckligt många handdukar (mer än en per person).

The bathroom had a toilet and a sink with a shower. We got small bottles with shampoo, conditioner and soaps when we arrived to the room the first time. They weren’t refilled but I’m sure that we would have got some more if we had asked for it.

I don’t know if this is common in the US but the shower was pretty special. There was only one knob and you had to turn it all the way to the left to get hot water. The towels were changed every day and we always had enough of towels (more than one per person).

Ocean Five
Ocean Five
Lobbyn var härlig att sitta i och personalen var väldigt trevlig. Vi fick lämna vårt bagage där i ett par timmar när vi checkade ut så vi slapp släpa runt på resväskorna. De hjälpte oss även att fixa en taxi till flygplatsen och man kan hämta is i receptionen.

Hotellet erbjuder även gratis strandhanddukar till sina gäster. Det finns WiFi i varje rum, lobbyn och den intilliggande restaurangen där man äter frukost. Frukosten var okej men inte mer. Den bestod av toast med sylt och smör, flingor med mjölk, apelsinjuice, äpplen, bananer och apelsiner, kaffe och te samt minimuffins.

The lobby was a nice place to sit in and the staff is very kind. We could leave our luggage there for a few hours when we checked out so we didn’t have to drag our suitcases with us. They helped us with a cab to the airport and you can get ice from hem.

The hotel also offers free beach towels to their guests every day, free of charge. There is WiFi in every room, lobby and the next door restaurant where breakfast is served. The breakfast was okay but not more. It consisted of toast with jam and butter, cereal and milk, orange juice, apples, bananas and oranges, coffee and tea and some small muffins.

Över lag – ett bra hotell. Städningen var bra men inte alltid så noggrann. Jag vet inte hur ofta de bytte sängkläderna men jag vet att de inte byttes varje dag. Eftersom Miami är väldigt fuktigt och varmt så fanns det en lukt av mögel. Den blev faktiskt värre under veckan så jag vet inte om jag (som är allergisk) var mer känslig för det. Se till att ha igång luftkonditioneringen och försök att få rummet så kallt som möjligt. Utöver det så har jag inte något att klaga på.

Over all – a good hotel. The cleaning was fine but not always so thoroughly done. I’m not sure how many times the sheets were changed but I know it wasn’t every day. Since Miami is very humid and warm, there was a smell of mold. The smell actually got worse during the week so I don’t know if I (who are allergic) was more sensitive to it. Make sure to keep the air conditioner running and try to have the room as cold as you can. Other than that, I don’t have any complains.

Leave a Reply

Your email address will not be published.