Last one

Blommor
Det här var min sista kistdekoration som jag gjorde i torsdags förra veckan. Ni kanske tycker begravningar är obehagliga men jag måste säga att jag tycker de är fridfulla och det känns som man gör något bra när man dekorerar kistan. Det är så lugnt, tyst och fridfullt.

This was my last funeral decoration that I made last week. You might be freaked out by funerals but I must say that I find it peaceful and for a very good cause. It’s so calm and quiet and a sense of peace.

5 thoughts on “Last one

 1. Skulle du kunna berätta lite om floristyrket, vad är för- och nackdelarna med yrket? Varför har du valt att plugga juridik istället för att fortsätta som florist? Åhh.. det är så himla svårt att veta vad man vill jobba med i framtiden när man just slutat gymnasiet, men tycker att florist verkar spännande, gillar det kreativa med det.

  1. De största fördelarna är att man får vara kreativ och att man ständigt utvecklas. Man får vara en del av människors liv och antingen förgylla deras dag eller hjälpa sorgbearbetningen efter en avliden. Blommor är underbart men det är nog skapandet jag älskar mest med yrket. De största nackdelarna är att det är ett slitsamt arbete; man står upp hela dagarna i butik, mycket arbete med händerna (snitta blommor, binda arrangemang, packa upp varor) samt att det inte är den bästa lönen. Pengar är inte allt och det visar den här branschen.

   Jag valde att studera till jurist för att jag blev påkörd av en bil bakifrån och fick en pisksnärtskada som gör att min funktion i armar och händer är kroniskt nedsatt. Jag klarar inte längre av ett fysiskt arbete som jag gjorde en gång i tiden. Eftersom jag inte vill vara beroende av sjukpenning för resten av livet valde jag att studera till ett yrke som inte kräver fysisk aktivitet och eftersom jag alltid har varit fascinerad av juridik så blev det så 🙂

   Du ska inte känna dig stressad över beslutet, du kan alltid välja en annan väg senare i livet. Jag började plugga igen när jag var 24 år, kommer vara 29 när jag är färdig. Lycka till och säg bara till om jag kan svara på något annat!

 2. It’s a beautiful flower arrangement ! I find funerals (obviously) sad, I’m a sympathetic person so I tend to feel people’s pain 🙁 but I find them at the same time very peaceful too, with a deep sense of nostalgia… I kind of makes me think about deeper stuff every time so I guess they’re not too good for me ! :/

  1. I’m just like you, I’m a very sensitive person and I need to work hard to keep my feelings away when I’m decorating for a funeral. Sorry about my trigger pictures! They’ll be much more cheerful later this week 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.