Say Hi!

Låt mig introducera vår nya familjemedlem – en liten kanin! Hon är endast nio veckor gammal och är en hermelinkann. Rasen är väldigt alert, har små öron och håller sig små (endast 1-1,3 kg som vuxna). Vi har inte bestämt oss för ett namn än, hon kom till oss igår kväll (därav den dåliga uppdateringen). En sådan sötnos, hon är riktigt kelig också! Det är svårt att se på bilderna men hennes ögon är faktiskt blåa.

I’d like you to meet our new family member – a little rabbit! She’s only nio weeks old and is a Netherland Dwarf rabbit. The race is very alert, has small ears and stays pretty small (only 1-1,3 kg at full growth). We haven’t decided what to name her yet, she came to us yesterday evening (hence the poor update). Such a cutie, she’s so cozy too! It’s hard to tell by the dark pictures but her eyes is actually blue.

Kanin
Kanin
Kanin

9 thoughts on “Say Hi!

 1. Hur kommer det sig att ni köpte en kanin? Har ni funderat på det länge? Kommer hon från djuraffären? Du får gärna berätta mer om den rasen, för jag funderar också på att skaffa en hermelin.

  1. Min familj köpte en kanin när jag var 12 år och hon blev hela 8 år gammal så hon fanns med oss en stor del av mitt liv. Sedan köpte jag och min sambo en liten kanin som tyvärr bara blev strax över året på grund av en hjärnblödning. Jag har alltid varit en person som älskar att ta hand om små djur och har länge känt att det saknas något.

   Hund var inte att tänka på eftersom vi även ser framåt vid djurköp (som man måste göra). Eftersom vi båda kommer ha jobb inom snar framtid och inte kunna vara hemma på samma sätt ville vi inte vara tvungna att ha hunden på ett hunddagis. En katt hade kunnat fungera men jag är väldigt allergisk mot katter. Därför kändes kaninen som ett naturligt och bra val för oss.

   Jag har endast haft dvärgvädur-blandningar innan så det här är första gången vi har en renrasig kanin. Anledningen till att jag valde en renrasig är för att jag på något konstigt vis tror att för mycket korsningar inte är bra. Hermeliner är väldigt små kaniner (väger ju endast 1-1,3 kg som vuxna) men de är även väligt alerta. Den här lilla donnan är inte som vilken kanin som helst, hon är extremt nyfiken och inte alls rädd av sig. Hon naffsar väldigt mycket nu som vi får försöka få bort.

   Hon kommer från en mycket trevlig uppfödare i Kumla (utanför Örebro) – Fylsta kaningård (http://fylstakanin.se). Det är även första gången vi köper hos en uppfödare, något jag ångrar att jag inte gjorde tidigare.

   Jag rekommenderar att du köper hos en uppfödare, de är då mycket mer vana vid människor och kel och man vet att de har varit hos modern tillräckligt länge (7-8 veckor). Om vår lilla tös är som de flesta hermeliner så rekommenderar jag även att du köper den rasen, hon är helt underbar!

 2. Åh vad roligt! Hur ska hon bo? Frigående i lägenheten eller i en bur? Skriv gärna mer om henne när ni lärt känna henne, älskar kaniner 😀

  1. Hon bor i en bur till att börja med, sedan får vi se om vi försöker ha henne frigående beroende på hur hon utvecklas. Hon är riktigt duktig än så länge, men hon är en bestämd liten dam som vet vad hon vill 😀 Kommer garanterat att fortsätta skriva om henne 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.