Saturday’s Stretching

Split
Split
Spagat
Jag stretchade min split och spagaterna efter lördagens lektion. Känner mig peppad att komma så långt ner jag kan i min split. Det kändes ganska bra och än så länge känner jag mig självsäker. Måste bara komma ihåg att ta det lugnt så jag inte pressar mig själv för hårt. Hur går stretchingutmaningen för er?

I stretched my splits after class. I’m really determined to get as low as I can in my middle split. It feels pretty good and so far I’m feeling confident that I can do it. I just have to take it easy so I don’t push myself too hard. How is the stretching challenge going for you?

6 thoughts on “Saturday’s Stretching

 1. Hmm, jag kan inte göra den Emelie gör, inte utan att tårna börjar peka fram istället för uppåt. Behöver jag stretcha min straddle mer för att benen ska riktas längre ifrån varandra?

 2. Nu är det ju en min mening att bry sig men det finns två sorters splitt,den Emelie Gör och den som du gör,men den Emelie gör är mera skonsam för knäna,finns även metoden man sitter bredbent den kallas straddle.
  Lycka till

 3. Det går sådär, råkade sträcka vänster baksida lår något då jag skulle ta mina före-bilder. Men det gör knappt ont så det är ingen fara, får bara vänta några dagar med att stretcha nu. Började med utmaningen igår så jag har den 28 december som “deadline”.
  Har förresten en fråga: hur gör du för att flexa fötterna uppåt så där när du gör splitstretchen? När jag försöker göra det faller jag bakåt, och benen kan heller inte vara rakt ut till sidorna så som dina. Enda sättet som funkar är om jag har innersidorna av fötterna (de inre fotknölarna) mot golvet så att tårna pekar fram. Gör jag fel? Jag känner iallafall töjningen, den är ganska obehaglig precis som höftböjarstretchen.

  1. Jag har spelat in en video så jag ska se om jag kan få upp den på YouTube idag. Den är lite klurig eftersom man måste luta sig framåt när man gör den. Jag är nära på att ramla varje gång så det gäller att ta det försiktigt.

   Precis som Jennie säger så är det två olika stretcher. Den du beskriver har jag väldigt svårt för på grund av mina knän. Eftersom jag är kobent blir det knäna som tar allt tryck för mig i den stretchen och jag felbelastar då benen. Vägspliten är den bästa övningen för precis samma stretch, den är mer skonsam för knäna och rätt område blir uttöjt.

   Jag gör ett inlägg om det så fort jag kan, senast på lördag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.