Arabesque


Kommer ni ihåg övningen där man ligger på mage och lyfter upp benet? Här har ni anledningen till varför det är viktigt att träna ryggen och magen i balett. Jag filmade det här för att visa hur jag gör min arabesque. Det är även en bra övning för den.

Som ni kan se så lyfter jag benet till en punkt och håller kvar det i någon sekund. Det här första lyftet gör jag med min benstyrka. Sedan aktiverar jag mina ryggmuskler och höjer benet den sista biten med min rygg. Jag känner hur musklerna spänns ända upp till skulderbladen. Genom att göra det här flera gånger tränas ben- och ryggmusklerna och det kommer att förbättra din arabesque och attitude.

Remember the exercise when you lay on your stomach and lift your leg back? Here’s the reason why it’s important to exercise your back and stomach in ballet. I recorded this to show you how I do my arabesque. It’s also a good exercise for it.

As you can see, I’m lifting my leg to a point before I stop for a second. This first lift is done with the strength of my legs. Then I connect with my back muscles and raise the leg that last bit with my back. I feel the tension all the way up to my shoulder blades. By doing this multiple times you exercise your leg and back muscles and it will improve your arabesque and attitude.

2 thoughts on “Arabesque

  1. Ha !!! Now this explains why I’m stuck at the first ‘level’ then ! My back is such a big problem for me, it makes sense that I can’t engage it to lift my leg higher !!! Thanks for the explanation, I didn’t know your back muscles had such a big role in arabesques… ?

    1. I actually figured it out when I did arabesques one day, and it really makes sense. The more experience I get in ballet the more I start to get why the core is so important to exercise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.