Christmas Feeling

Jul
Jag antar att det är för att jag försöker planera inför mina julbilder för att jag har en sådan otrolig julkänsla redan. Jag vill inte det, inte än. Jag är en sådan person som är väldigt strikt med juldekoreringen, jag gör det alltid dagen innan första advent (vilket är den 28 november i år). Jag gör det aldrig innan det. Jag lyssnar inte heller på någon julaktig musik innan det (även om låtarna spelas i mitt huvud tidigare). Jag bakar inte några julbröd eller -bullar och kokar inte heller min alkoholfria äppelglögg innan första advent.

Jag kommer dock att släppa något julinspirerat lite tidigare än den 29 november, tänker mig i mitten av november.

När låter ni julen komma in i era liv?

I guess it’s because I’m trying to plan for my Christmas pictures since I’m having such a Christmas feeling already. I don’t want to, not yet. I’m that kind of person who are very strict about when to decorate for Christmas, I always do it on the day before first advent (which is on the 28th of November this year). I never ever start before that. I don’t listen to any music that resembles Christmas before that either (but the songs keep playing in my head). I don’t bake Christmas bread or pastry nor cook my alcohol free mulled wine until first advent either.

I will however drop something Christmas inspired a bit earlier than the 29th of November, I’m thinking in the middle of November.

When do you start to embrace Christmas?

Balett Julkort
En av mina favoritbilder från förra årets ‘Balett möter Jul’.
One of my favorite pictures of last year’s ‘Ballet meets Christmas’.

7 thoughts on “Christmas Feeling

 1. Stores are already full of Christmas things in November, but I usually start thinking about Christmas in the beginning of December. We always give each other books for Christmas, so I talk about books with my nephew, my sister and parents and my best friend, and then go book shopping. I do some vegan baking when friends come to visit during Christmas hols, but nothing beats the fruitcake my Mom bakes every Christmas. Lovely photo! Red sweater can really brighten your mood.

 2. Christmas spirit can get you at unexpected times ! ??✨ I usually start getting excited about Christmas in November, by I don’t allow myself to decorate the house until early December either. I celebrate advent too, I love that it helps getting progressively in the Christmas spirit !

 3. Ganska sent, jag försöker undvika att titta på alla julsaker som börjar ploppa upp i butikerna nu. Vill inte förstöra julkänslan. Vid första advent sätter vi upp adventssaker, men inga tomtar och dyl förrän runt 18-20 december. Mamma fyller år den 1:a december och då får jag julkänsla verkligen, den finns av och till ända till juldagen sedan 🙂

  1. Ja, jag glömde säga att jag egentligen inte “jul”pyntar. Gry Forsell formade ett mycket bra uttryck som jag också använder – jag “vinter”pyntar. Jag har advenststjärnor, adventsljusstakar och så men jag har inga tomtar och vi har inte plats för en julgran i vår lägenhet. Så jag går mer på att skapa en mysig “vinter/jul” känsla.

   Min mamma är precis likadan, hon brukar ta fram tomtarna kring den fjärde advent 🙂

   Jag undviker också att ens titta åt julavdelningens håll nu, jag vill inte frestas till att köpa något än! Skönt att veta att man inte är själv om sina roliga principer 😀 December = Julmånaden för mig.

   1. Det var ett bra uttryck! Ska jag också börja använda.
    Haha, min kompis är ännu värre, hon brukar gå med handen för ena sidan av ansiktet då hon går förbi julavdelningen ? lustigt ändå att julen, för många av oss, är så fast förankrad i våra liv att vi absolut inte vill gå miste om den särskilda julkänslan. 🙂

    1. Glömde säga att jag älskar den balettbilden! Det är faktiskt en av de allra bästa på dig tycker jag. Den är lekfull och du ser så glad ut, och så är den så där underbart julig också 🙂

     1. Tack, vad snäll du är. Jag blir alltid så glad av dina kommentarer, och motiverad <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.