Tutorial – Ballet Bun

Jag har fått frågan så många gånger nu så jag tyckte att det var dags för en ny tutorial på hur jag gör min balettknut. Det var så svårt utan spegel men jag tror ni förstår hur jag gör. Vanligtvis har jag saltvattenspray i håret innan eftersom mitt hår är så platt och glatt. Det är därför det är ganska svårt för mig att göra knuten på videon.

Jag tvinner håret runt till en knut motsols från mitten och stoppar in ändarna under knuten. Sedan lossar jag försiktigt på knuten där den börjar. Jag nålar sedan knuten med hårnålar, börjar från mitten och jobbar mig runt knuten i samma riktning som jag snurrade håret. När jag sätter i nålarna så “drar” jag över håret från mitten över det andra varvet hår. Avslutar sedan med hårspray.

I’ve got the question so many times so I thought I do a new tutorial on how I make my ballet bun. It was so hard without a mirror but I think you can understand how it’s done. Usually I have saltwater spray in my hair before, as you can see it’s very flat and shiny, which makes the bun loose.

I just twist my hair and make a bun by wrapping the hair counterclockwise around the middle and tucking the ends in under the bun. Then I gently loosen the bun in the beginning of the twist. I pin the bun with bobby pins, beginning at the top and working my way around the bun in the same direction as I wrapped. When I put the pins in I “pull” the hair from the middle over the second lap/round of hair. Finish with hairspray.

Leave a Reply

Your email address will not be published.