Middle Split Tip

Stretch
Den här stretchen är ganska ny för mig men det är en av de bästa stretcherna jag vet om. Jag måste säga att jag måste jobba lite hårdare för min split eftersom jag är kobent. Det innebär att mina knän går in mer än vanligt och mina ben är inte i en rak linje sett framifrån och bakifrån (se bild nedan). Det innebär i sin tur att jag inte kan ha hela mitt ben mot golvet på en gång, det är min fysik och jag kan inte göra något åt saken. När jag blir tillräckligt flexibel så kommer jag börja använda yogablock så jag kan få ner höfterna mot golvet.

Hur som helst, den här stretchen låter er stretcha spliten ordentligt utan att påfresta knäna för mycket. Tryck upp er mot väggen med benen mot golvet. Försök att trycka höfterna mot golvet och försök att inte svanka.

This stretch is pretty new to me but it’s one of the best stretches I know of. I have to say that I have to work a bit harder for my middle split due to the fact that I’m knocked-kneed. That means that my knees go in more than usual and that my legs aren’t in a straight line when looked at from the front or back (See picture below). This means that I can’t have the entire leg against the floor at once, it’s my physic and I can’t do anything about it. When I get flexible enough I have to start using yoga blocks so I can get my hips against the floor.

Anyways, this stretch allows you to stretch thoroughly without putting too much tension on your knees. Simply push yourself up against a wall with the legs against the floor. Try to push your hips to the floor and try not to arch your back.

Kobent

Leave a Reply

Your email address will not be published.