Split Challenge 2015 – Results

SplitProgress
Här har ni det! Mina resultat i svart och vitt. Jag är så otroligt stolt och nöjd över mina framsteg och känner mig relativt säker på att göra ännu större framsteg nästa år. Jag har äntligen börjat känna mig bekväm i min split tack vare den här utmaningen och jag vågar luta mig framåt i stretchen utan att vara rädd att vrida något ur led eller ramla.

Framstegen är till och med större än vad man kan se. Jag lutade mig framåt så mycket att jag vikten inte var rätt fördelad innan den här utmaningen och under utmaningen har jag lyckats att skjuta fram mina höfter mycket mer så jag sitter nästan helt på höfterna nu. Mina ben är verkligen inte i 180 grader men det är inte mitt primära mål. Jag ska försöka arbeta på det när jag kan sitta i den här stretchen. Dessutom måste mina fötter vara över 180 grader om mina lår ska vara i 180 grader eftersom jag är kobent. Svårt att förklara vad jag menar men jag ska försöka visa det någon gång.

Skulle vilja se hur era framstegsbilderr ser ut så skicka dem gärna till info@balletbun.com så lägger jag upp dem.

Here you have it! My results in black and white. I’m so incredibly proud and happy for my progress and feeling confident about making an even bigger progress next year. I’ve finally started to feel pretty comfortable in my middle split due to this challenge and I have the courage to lean forward in this stretch without being scared of dislocating something or falling.

The progress is even bigger than it looks too. I was leaning forward so much that the weight wasn’t properly distributed before this challenge and during it I’ve managed to push my hips forward much more so I’m almost on top of my hips now. My legs are certainly not in a 180 degree angle but that’s not my primary goal. I’ll work towards that when I can sit down in this position. Besides, my feet needs to go beyond 180 degrees if my thighs are going to be in 180 since I’m knocked kneed. Hard to explain but I’ll try to show you sometime.

I would love to post some of your progress pictures so feel free to send them to info@balletbun.com and I’ll post them.

One thought on “Split Challenge 2015 – Results

  1. Jag har inte kunnat stretcha så mycket som jag velat eftersom jag någonstans i oktober sträckte höger baksida lår. Det är fortfarande inte helt läkt, men jag kan stretcha försiktigt och det gör inte ont när jag gör det. Har knappt gjort några framsteg i splitten alls, men jag är betydligt närmare min vänsterspagat nu! Straddlen är helt värdelös, jag förstår inte hur jag ska kunna förbättra den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *