Sewing Pointe Shoes

Videon var för stor så jag var tvungen att dela upp den i två delar. Jag syr på resåren på första videon och bandet på den andra. Se till att mäta resåren innan du börjar sy på den. Det ska sitta åt ganska mycket, utan att vara för tight.

The video was too big so I had to separate it in to two different videos. I’m sewing the elastics on the first video and the ribbon on the other. Make sure to measure the elastic before sewing it on. It should be tight without being too tight.


Klipp bandet i fyra lika långa band och bränn kanten med en tändare för att undvika att de repar upp sig. Vik ner hälen för att använda kanten som en referens. Sätt på skon och fäst bandet där din hålfot är som högst med en nål.

Cut the ribbon into four equal parts and burn the edge to prevent ripping. Fold the heel down and use the edge as a reference. Put the shoe on and place the ribbon where your arch is at its highest point with a needle.


Se till att inte sy genom dragskon så du kan knyta den. Jag syr alltid mina band på insidan av skon genom första tyglagret.

Make sure not to sew through the drawstring so you can tie it. I always sew my ribbons on the inside and only through the first layer.

Tåspetsskor
Jag markerar alltid min högra sko med en svart prick i hälen. Skorna är lika så du måste bestämma dig för vilken sko som ska sitta på vilken fot. Skorna formas efter dina fötter. Knyt en knut på insidan av vristen och klipp av bandet så du har kvar ungefär 5 cm kvar.

I always mark my right shoe with a black dot in the inside of the heel. The shoes are alike so you need to decide which one you’re going to wear on each foot. The shoes will mold around your feet. Tie a knot on the inside of your ankle and cut the ribbons so you have around 4 cm left.

Tåspetsskor
Knyt upp knuten och avsluta med att bränna kanten av banden med en tändare.
Untie the knot and finish the process by burning the edge with a lighter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.