Split and Straddle Stretch

Split
Split
Jag har inte stretchat på ett bra tag nu. Det här var nog till och med min första stretch för det här året när jag tänker efter! Har inte känt för att stretcha och jag kan inte göra det om mitt huvud inte är med på det. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle komma så långt som jag gjorde. Men det kändes väldigt spänt, även om det kanske inte syns på bilderna. Jag kunde inte pressa en milimeter till. Jag tror att jag är där jag var sist jag stretchade.

I haven’t stretched in a while now. This was actually my first stretch of the year come to think of it! I haven’t felt like stretching and I just can’t do it if my mind isn’t willing. I didn’t think I was going to get as far as I did. It felt really tense though, even if you can’t see it in the pictures. I couldn’t press any further. I think I’m about where I was the last time I stretched.

Straddle
Min assisterade staddle kändes dock bättre men jag tror det beror på att mina ben inte var lika långt bak som jag har haft dem tidigare. Min mage nådde nästan ner till golvet den här gången!

My assisted straddle felt better though but I think it’s because my legs aren’t as far back as I’ve had them before. My stomach almost touched the floor this time!

2 thoughts on “Split and Straddle Stretch

  1. Glädjande att veta!
    Vet att jag frågar mycket om split och straddle men jag blir verkligen inte klok på dem. Jag kanske gör fel. Men när man stretchar straddlen, till exempel genom att sitta mot en vägg, ska man då vrida ut så att man känner i utåtvridningsmusklerna vid ljumsken? Det har inte jag gjort tidigare men det kanske jag borde testa? Har inte kommit någonstans på hur lång tid som helst, knappt sedan jag startade ens, så något måste ju vara galet tänker jag… Haha.

    1. Jag har fått lära mig att man ska vrida ut benen så mycket man bara kan i både split och straddle för att det ska bli rätt stretch. Jag upplever att både straddle och split är svåra men de blir enklare för varje gång man gör dem. Som du säkert har märkt så flexar jag mina fötter i både straddle och split och det är av två anledningar, för det första så ser jag lättare hur mycket jag vrider ut benen och för det andra så känns det inte som jag belastar knäna lika mycket. Mitt bästa tips är att försöka prova dig fram för att veta vad som är rätt stretching för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.