Kulturtinget 2016

Balett
Jag uppträdde mitt allra första solo på ett event som heter Kulturtinget här i Örebro den 9 mars 2016. Det var faktiskt projektledaren som kontaktade mig i december förra året genom bloggen angående uppträdande. Efter mailande fram och tillbaka beslutade vi att jag skulle framföra ett lugnt och klassiskt nummer med en balettvän till mig. Hon sade att det var upp till mig och att jag kunde göra det själv om jag ville. Men jag såg det som en fantastisk upplevelse att få uppträda med Angelica så jag frågade henne om hon ville uppträda med mig. Hon sade ja och vi övade några gånger.

Det visade sig tyvärr att Angelica blev riktigt sjuk och att hon inte kunde göra framträdadet med mig. Som om inte det vore nog visade det sig även att det hade blivit något missförstånd med datumet. Av en ren slump ringde jag till projektledaren under samma dag som framträdandet var. Jag fick då veta att det var den dagen och inte dagen efter som jag trodde så jag fick smått panik men tog mig samman och åkte i alla fall. Anne-Laure var med mig och hon ställde i ordning kamerorna medan jag gjorde mig i ordning.

Jag skulle uppträda inför en sittande publik, precis innan de skulle få sina förrätter. När jag kom ner för att gå in till scenen som var i matsalen blev jag stoppad av projektledaren eftersom gästerna hade börjat gå för att köpa drinkar i baren. Efter att ha väntat i ca tio minuter frågade hon om det var okej för mig att uppträda trots att alla inte satt ner. Det såg jag inte som något problem så jag gick upp och ställde mig på scenen och min musik började. Jag tog ett djupt andetag och lyssnade bara på musiken och lät den leda mig. Gästerna både stod och satt och pratade, gick omkring och glasen klingade lite här och där.

Efter ungefär halva mitt framträdande hade en tystnad lagt sig över gästerna. Jag kunde även se i ögonvrån hur gästerna vände sig mot mitt håll för att se mitt framträdande. Det var verkligen en av den mest fantastiska känslan jag någonsin har upplevt. Det var magiskt. De slutade alla upp med sina konversationer och tittade på mig när jag dansade. De tittade på mig, hur jag dansade till min allra första koreografi som jag själv komponerade och framförde. Jag kommer alltid att minnas den känslan och den kvällen ♥

I performed my very first solo on an event called Kulturtinget here in Örebro on the 9th of March 2016. I was actually contacted by the project leader in December through the blog regarding the performance. After several emails we decided that I was going to perform a calm and classic ballet piece with a ballet friend of mine. She said that it was up to me and that I could do it on my own if I wanted to. But I saw this as an amazing opportunity to perform with Angelica so I asked her if she wanted to join me. She said yes and we practiced a few times.

It turned out that Angelica got really sick so she couldn’t perform with me. On top of that the dates had somehow been misunderstood so by coincidence I called the project leader during the day of the performance. I then found out that it was one day before what I had thought so I panicked slightly but got my senses back together and went anyway. Anne-Laure was with me and she set up the cameras while I prepared myself for the performance.

I was supposed to perform to a sitting audience, just before they got their appetizers. But when I came down and was about to take the step in to the dinning hall the project leader stopped me because the guests had got up again to get drinks. After waiting for about ten minutes the project leader asked me if I could perform even if some of the guests stood up and I replied that I could. So I went on stage and my music started. I took a deep breath and just listened to the music and let the music move me. People were talking and chatting, moving around in the dining area and glass were clinking.

About half way through my performance the whole room went completely silent. I could see in the corner of my eye that peoples heads started to turn to watch me. It was truly one of the most amazing feelings I’ve experienced. It was magical. They all stopped their conversations and watched me dance. They watched me, dancing the first choreography that I composed and performed. I will always remember this amazing feeling and this night ♥

Balett
Balett
Även om det inte var ett perfekt framträdande är jag ändå så stolt över mig själv. Jag kunde ha dragit mig ur men jag valde att fortsätta och att uppträda, helt själv, utan någon övning på scenen och knappt någon uppvärmning. Jag är så tacksam för Anne-Laure, jag vet inte om jag hade kunnat gjort det utan hennes stöd. Och jag är så glad att jag fick dela det med henne ♥

Even though it wasn’t a perfect performance I’m still so proud of myself. I could have backed out but I chose to keep going and perform, by myself, without any practice on stage and hardly any warm up. I’m so thankful for Anne-Laure, I don’t know if I would have been able to do it without her support. And I’m so happy thay I could share it with her ♥

Här är videon som jag har på föreställningen. Jag var så inställd på att vi skulle vara två så jag tänkte inte ens på att jag skulle stå mer i mitten nu när det visade sig att jag skulle vara själv. Tyvärr hamnade jag precis bakom en gentleman men ni kan se vissa delar i alla fall.

Here’s the video recorded during the performance. I was so used to us being two so I didn’t even think about standing more in the middle now that I did it on my own. Unfortunately I’m right behind a gentleman but you can see some parts anyway.

2 thoughts on “Kulturtinget 2016

  1. AWwww ❤️❤️❤️❤️ It was an honor to be here with you and experience this ! I’m so glad I could be here to support you and witness this huge step in your ballerina journey ! ❤️❤️❤️❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.