Long Day

Resa
Resa
Resa
Resa
Så här långt gick det bra igår. Vi åt frukost på balkongen för sista gången och fick till och med några minuter i solen innan bussen hämtade oss för att åka till flygplatsen. Eftersom vi kunde checka in redan på hotellet kunde vi gå direkt till säkerhetskontrollen på flygplatsen. Vi tog en frappé på Starbucks innan vi gick på planet. Så långt gick det bra.

So far yesterday was good. We ate breakfast at the balcony for the last time and even got some time in the sun before the bus picked us up to go to the airport. We checked in at the hotel so we went straight to the security at the airport, took a frappé at Starbucks before boarding the plane. So far so good.

Resa
ResaResa
Problemen började på planet. Jag började titta på min klocka 14:00 (lokal tid) eftersom jag tyckte det dröjde lite för länge. Vår avgångstid var egentligen kl. 13:50. Tiden tickade på och vi fick äntligen ett snabbt meddelande från en av flygvärdinnorna som berättade att vi väntade på ytterligare två passagerare. Fråga mig inte varför men vi väntade på dem (vi var ca 400 personer på planet). De dök änltigen upp 40 minuter för sent (en timme efter gaten hade stängt). Jag var redan riktigt förbannad och hade ingen aning om att det skulle bli ännu värre. Det visade sig att personalen i flygtornet i Paris eller något strejkade så vi var tvungna att ta en annan rutt som tog längre tid, vilket resluterade i en ännu större försening! Vi kom till Stockholm kring 21:15 och mitt tåg skulle gå 22:25 från centralen. Som om inte förseningarna vore nog blev vi ståendes på Arlanda, vi kom inte ens till gaten för att det var något problem med färdindikationerna för planet och det fanns ingen personal på plats! Vi satt där i 20 minuter innan vi ens fick gå av! Sedan fick vi vänta på våra väskor i 45 minuter så mitt tåg hade gått långt innan vi ens kom iväg från flygplatsen. Jag var så arg, trött och frustrerad! Jag ville bara komma hem! Jag lade mig kring 00:30 och fick upp kl. 05:00 imorse. Tog tåget kl. 05:55 och var äntligen hemma kl. 08:20 (till och med tåget var försenat 10 minuter!).

Jag är riktigt trött och jag har en tenta imorgon bitti. Jag hoppas verkligen att min hjärna hinner återhämta sig innan dess…

The problems started in the plane. I started to look at my clock at 14:00 (local time) because I thought it took too long. Our departure time was actually 13:50. The time kept on going and finally we got a quick message from one of the stewardesses that we were waiting on two more passengers. I don’t know why (we were around 400 people on the plane already) but we waited for them anyway. They finally turned up 40 minutes too late (one hour after the gate closed). I was already so angry and little did I know that it would actually get worse. It turned out that the flight tower (or something) in Paris was on a strike so we had to take a different route to Stockholm, resulting in an even bigger delay! We arrived to Stockholm at 21:15 and my train back home left at 22:25. Like that wasn’t enough we couldn’t even get to the gate in Stockholm due to some problems with the indicators for the plane so we were stuck there for about 20 minutes before we could even get out. Then we had to wait for the luggage for almost 45 minutes so my train had already left Stockholm a while back before we even got out from the airport. I was so angry, tired and frustrated! I just wanted to go home! I got to bed at around 00:30 and got up at 05:00 this morning, took a train at 05:55 and finaly got home at 08:20 (even the train got delayed by 10 minutes!).

I’m really tired and I have an exam tomorrow morning. I really hope my brain manages to recover until then…

 

3 thoughts on “Long Day

  1. Hej, vad jobbigt för dig! Jag är inte så förtjust i att flyga så jag hade också blivit irriterad om det skulle bli så mycket försening! Vilket flygbolag flög du med? Konstigt att man väntade på dessa två personer då många flyg inte tar in människor efter gaten har stängt. :/

    1. Vi flög med Thomas Cook airlines, de samarbetar med Ving (vi hade en charterresa med Ving). Har aldrig varit med om något liknande men de hade väl en bra anledning…

  2. Ohhhh my goodness I’m so sorry to read that ! ? That’s a nasty way of ending a relaxing vacation ? I really do hope you’ll manage to find some time to unwind before your exam ! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.