Food Friday – Filled Zucchini

Mat
Mat
Jag har bestämt mig för att börja lägga upp ett nytt recept varje fredag! Vi får se hur det går. Här kommer det första receptet, som enkelt kan göras på veganskt vis eller vad man nu vill göra. Ni behöver följade ingredienser för fyra portioner:

 • 2 zucchini/squash (400 g styck)
 • 150 g färsk hackad svamp
 • 1 hackad rödlök
 • 2 msk vetemjöl
 • 2 dl mellanmjölk
 • ½ dl matlagningsgrädde
 • 0,5 dl riven ost
 • 1 msk smör
 • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Dela squashen på längden och gröp ut lite av innehållet i mitten så att det blir som en skål. Hacka och stek squash-innehållet i smör tillsammans med svamp och lök några minuter. Pudra över mjöl, rör om och späd med mjölk och grädde. Krydda och låt puttra 3–4 minuter.

Lägg squashhalvorna i en ugnssäker form eller på bakpappersklädd plåt, skär ev av en tunn skiva i botten så att de står stadigt. Fyll halvorna med stuvningen, strö på osten och gratinera mitt i ugnen 10–15 minuter.

I’ve decided to start posting a different recipe every Friday! Let’s see how it goes. Here’s the first one, that can easily be made vegan or whatever you want it to be. You will need the following for four portions:

 • 2 zucchinis/squash (around 400 grams each)
 • 150 grams of chopped mushrooms
 • 1 red onion
 • 0,5 dl of grated cheese
 • 2 tbs of flour
 • 2 dl of milk
 • 0,5 dl of cooking cream
 • 1 tbs of butter or oil
 • Salt and pepper

Put the oven on 225°C. Divide squash lengthwise and scoop out some of the content in the middle so that it becomes like a bowl. Chop and fry the squash content in butter with mushrooms and onions a few minutes. Sprinkle with flour, stir and dilute with milk and cream. Season and simmer 3-4 minutes.

Add the squash halves in an ovenproof dish or on a tray with bakingpaper, cut any of a thin slice in the bottom so that they stand firmly. Fill the halves with the white sauce, sprinkle with cheese and browning in the oven for 10-15 minutes.

I ate it with some chicken and a big salad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.