World Health Day

Mat
Mat
Det är tydligen internationella hälsodagen idag! Jag försöker faktiskt äta bättre och nyttigare för tillfället så det passade mig ganska bra. Till lunch (och middag) åt jag en nyttigare variant av tacos – med ugnsstekt kycklingbröst i stället för köttfärs och keso mini i stället för gräddfil. Hade även i skivad tomat, lite majs, sallad och salsasås samt en sallad till det.

Prövade även den här kesokakan, som består av 250 g keso mini, 2 vispade ägg, 2 tsk vaniljsocker och två msk havregryn. Jag rörde bara samman allt och bakade den i en ugnssäker form i 200°C i ca 40 minuter. Den blev ganska salt men yoghurt och blåbär sötade upp det ganska bra!

Apparently it’s world health day today! I’m actually trying to eat clean and healthy at the moment so it suited me quite well. For lunch (and dinner) I had a healthier version of a taco – with oven fried chicken breast instead of minced meat and cottage cheese (low fat version) instead of sour cream. I also had a little bit of corn, tomatoes, salad and salsa and a side salad to that.

I also tried this cottage cheese cake, consisting of 250 g of low fat cottage cheese, 2 beaten eggs, 2 tsp of vanilla sugar and two tbs of oats. I just whisked it together and baked it in a oven proof dish in 200°C for about 40 minutes. It got a little salty but the yogurt and the blueberries sweetened it up good!

2 thoughts on “World Health Day

  1. Hur mår din kanin? Kan inte du skriva om den oftare och visa oss bilder? Är så nyfiken och vill läsa om den.

    1. Ska försöka uppdatera er lite mer om Ella 🙂 Kul att du är intresserad av vår lilla sötnos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.