Fate

Länge sedan sist – åter igen. Mitt liv har verkligen varit en berg-och-dalbana det senaste året och det är konstant upp och ner. Jag har slagit i botten fler gånger än jag kan minnas men har på något sätt alltid lyckats klättra upp för backen om och om igen. Allt tack vare mina anhöriga.

I söndags kom jag till insikten att jag inte kan fortsätta leva så här. För jag lever inte. Ja, jag är vid liv, men jag lever inte. Efter många månader av att bara ta sig igenom dagarna så har jag valt att ta tag i mitt liv. Jag har inte dansat på över sju månader, och inte heller stretchat. Jag slutade springa i april eftersom jag inte hade tillräckligt med styrka, varken psykisk eller fysisk. Dagarna passerade bara, och under tiden förlorade jag vem jag var eller ville vara.

I söndags bestämde jag mig. Jag har varken pengarna eller tiden att börja ta balettlektioner så mitt andrahandsval var att komma igång med löpandet igen. Jag gick igenom de sista lådorna som jag fortfarande inte hade packat upp sedan flytten och blev tårögd när jag hittade denna:

Long time, no see – again. My life has been on a rollercoaster this past year and is constantly going up and down. I’ve hit rock bottom more times than I can remember but somehow I’ve managed to get back up the slope again and again. All thanks to my loved ones.

I realized just last Sunday that I can’t keep living like this. Because I’m not living. Yes, I’m alive, but I’m not living. So, after many months of just getting through the days, I decided to pick my life up. I haven’t danced in over seven months, and I haven’t stretched. I stopped running in April because I didn’t have enough strength. The days just passed, and I really lost track of who I was or wanted to be.

Last Sunday I made up my mind. I don’t have the money or the time to take ballet classes so my second choice was to get back to running. I went thorugh the last boxes that I still hadn’t unpacked and was almost brought to tears when I found this:

Jag fick den här i present av den sötaste Anne-Laure i fjol. Jag var så glad när jag fick den men har helt glömt bort den. Nu, när jag äntligen känner mig redo att ta upp baletten igen, hittade jag den. Det är lösningen på mitt problem – jag kan börja träna här hemma, så ofta jag vill. Jag körde igång direkt och tog mig igenom den första lekitonen på DVD:n imorse, innan jobbet. Är så glad just nu, kan riktigt känna hur mitt gamla jag långsamt börjar träda fram ♥ Tack än en gång Anne-Laure, för att du alltid finns där och för dina tankar.

I got this as a present from the sweetest Anne-Laure last year. I was so excited back then but have completely forgot about it. Now, when I finally was ready to get back to ballet, I found it. It’s my solution to my problem – I can now get back to training right here, at home, as often as I want to. I got right back to it and I took my first class of the DVD this morning, before work. I’m so happy right now, I can feel the old me slowly getting stronger ♥ Thank you again my dearest Anne-Laure, for always being there and for your thoughts.

En dag kommer jag vara där var jag var. Och efter den dagen ska jag bli ännu bättre.

One day I’ll be where I once was. And after that day, I’ll be even better.

2 thoughts on “Fate

  1. Det är bra att du ska börja träna lite, även om det kan kännas svårt att komma tillbaka efter sju månader men en del av din baletträning är fortfarande kvar i muskelminnet så ge inte upp <3 Förresten har kvinnan som gjort den videon många fler videon på Youtube där hon går genom olika balettsteg och byter ner dem i delar. https://www.youtube.com/channel/UChC7cKoUWfxxzVKx65SuhYg detta är hennes kanal! Lycka till <3

  2. Oh it is so nice to hear from you and I meant to comment on your earlier post, but life interfered. You’ve been in my thoughts though. Remember to be proud of yourself, not only because talking openly about mental illness and getting help is a courageous thing to do as both can be difficult, but also because you have accomplished a lot despite the depression and heartbreaking changes in your life. You´ve graduated (Congratulations!), moved to a new city, got a job and began a new relationship.

    I think doing what you love is important both in feeling better mentally & physically and in normal life. Even if it is just a little bit via ballet dvd at home. (Btw, I haven’t tried this one, so would like to know what you think about it if you are interested in writing a post about it sometime). I can’t afford ballet classes now either, and last winter I found this amazing pro ballet dancer’s website with free ballet barre, center, stretching and strengthening videos. I totally love it and highly recommend it! You can find it at http://www.lazydancertips.com and she also has a you tube channel. Hope it helps to put a smile on your face, hugs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.