Motivation Monday

Motivationsmåndag – det är vad jag behöver. Jag behöver verkligen motivation, gällande allt i livet.

Som många av er vet hamnade jag i en djup depression för ungefär ett år sedan. Många av mina närmaste verkar tro att man bara hoppar ur en depression precis som man kliver upp från ett bad – man låter bara vattnet torka och fortsätter där man slutade. Men jag har märkt att det inte ens är i närheten av att vara så enkelt. Jag har faktiskt börjat förlora fokus på varför jag ska fortsätta i livet. Hur mycket jag än försöker lyckas jag inte finna det. Det senaste året har varit fyllda med underbara aspekter – den viktigaste är min sambo och hans son – men sorgligt nog tar de negativa aspekterna över och dränker mig totalt.

Jag har haft tre jobb det senaste året. Tre. Jag vill bara ha ett endaste jobb, men det verkar vara nära en omölighet för mig. Det har gått så långt att jag har börjat ångra min utbildning, eftersom det bara bygger på mer stress och press i mitt liv, speciellt för en del av mina familjemedlemmar. Med min utbildning följde nämligen en stämpel – att jag måste ha ett arbete med hög status och bra lön. Även om jag inte verkar få ett sådant jobb. Och om jag ska vara helt ärlig vet jag inte ens om jag vill ha det.

Jag har inte ens tillräckligt med energi att skriva allt jag vill men jag hoppas jag kan ta det i etapper. För att jag måste agera. Jag kommer inte klara mig länge till i det här stadiet. Jag behöver finna motivation i livet, och det är fort.

Motivation Monday – that’s what I need. I truly need motivation, concidering everything in life.

As most of you know I went into a deep depression about one year ago. Most of my closest ones seem to think you just pop out of a depression like that just like you get out of a bath – you just let the water dry and keep on going. But I found out that it’s not even close to being that easy. I’ve actually lost sight of why I should continue in life. And no matter how hard I try, I can’t seem to find it. This past year have been filled with some wonderful aspekts – the most important one is my spouse and his son – but sadly the negative aspekts tend to drown me completely.

I’ve had three jobs during this year. Three. I only want one, but apparently it’s close to impossible for me. I’ve started to regret my education, since it only adds more (uncontrollable) stress and pressure in my life, especially from a few of my family members. With my education came a stamp – I must have a high rated job and earn lots of money. Even if I can’t get that kind of job. And to be honest – I don’t even know if I want it.

I don’t even have enough energy to write all I want but I hope I can take it in pieces. Becasue I need to do something. I’m not going to last very long in this state. I need to find a motivation in life, and I need to find it quick.

4 thoughts on “Motivation Monday

 1. Vad trevligt att se att du är på väg tillbaka till bloggandet.
  Det skulle vara intressant att höra om dina tre jobb och det som har hänt (om du vill skriva).
  Jag känner igen mig på det där med press och utbildning, och det låter verkligen som att du låter andra påverka dig mer än vad dom borde. Men tänk efter, vem är det du lever för? Är det för alla andra eller är det för dig själv? Om det är dig själv, så ska du fullständigt skita i vad andra tycker och tänker. Du är inte här för att leva som andra tycker att du ska leva.
  Ja, självklart kan man tycka att en jurist utbildning ska innebära hög status och bra lön. MEN, detta sker ju inte per automatik när man är klar och definitivt inte över en natt. De som har klättrat i karriären har gjort det över en lång tid, och tyvärr så kan man ju inte förvänta sig att alla ska nå dit.

  Om det skulle kännas bättre för dig, så kan du faktiskt jobba med något annat än det du är utbildad inom, tex jobba med nåt som du är intresserad av, starta eget osv. Det låter kanske konstigt, och det innebär definitivt inte att du har slösa bort din tid och din utbildning. Du har lärt dig mycket och du kommer alltid att ha din utbildning och din kunskap med dig i bagaget. Vidga din syn och dina möjligheter, och låt ingen annan påverka dig till att göra nåt du inte vill!
  Sist men inte minst skulle det vara jätte kul att få höra mer om din kanin. Du får jättegärna skriva mer om henne.

  1. Tack för både tips, råd och stärkande ord. Det är nästan som jag har skrivit de själv, läskigt nog. Jag har försökt säga precis samma saker till mig själv men av någon anledning omvandlar min hjärna orden så att de förvrängs och hela meningen förlorar sin betydelse.

   Ser till att skriva några inlägg om Ella, hon är piggare än någonsin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.