Tårta på 2 timmar

Tårta
Tårta
Vi hade lite grädde som behövde göras så jag slängde ihop en enkel tårta igår. Tog mindre än två timmar, trots att jag gjorde tårtbottnarna också. Ni hittar receptet på bottnarna här. När bottnarna har svalnat delar man kakan i tre lika delar. Bred på ett lager av valfri sylt på det första lagret, lite vispad grädde och skivad frukt (jag tog en banan) på det andra lagret och avsluta med att täcka tårtan med grädde. Dekorera med frukt eller bär (jag hade bara frysta hallon). Klart!

We had some cream that needed to be taken care of so I whipped up a simple cake yesterday. I made the cake bases too and it took less than two hours. You find the recipe on the cake bases here (it’s in Swedish though). When the cake bases are cooled you just slice the cake into three layers. Put a even layer with jam of your choice on the first layer, some whipped cream and slices fruit (I had one banana) on the second layer and finish it of by covering the cake with cream. Decorate with some berries or fruit (I only had frozen raspberries). Done!

Leave a Reply

Your email address will not be published.