Backbend

Bakböj
Här är ett annat sätt att stretcha både höfter och rygg på om man inte har spagaterna än. Se till att det främre benet är i en 90-graders vinkel och försök att trycka in rumpan, försök att inte svanka. Låt övre delen av kroppen sjunka ner och försök få händerna att närma sig benet. Man kan göra stretchen svårare genom att sätta fast ett gummiband runt vristen och dra ner kroppen med hjälp av bandet.

This is another way of stretching both the hips and back if you don’t have your front splits. Make sure your front leg is in a 90 degree angle and try to tuck in your bum, try not to arch your back so your bum sticks out. Let your upper body fall back and try to get your hands as close to your foot as possible. You could advance the stretch with a rubber band attached to your ankle.

2 thoughts on “Backbend

  1. Hej! Jag har följt den här bloggen ett litet tag nu och verkligen älskar den! Och jag skulle vilja be om lite råd från dig, om det går bra. 🙂
    Jag har precis börjat med balett för första gången och har haft tre lektioner hittills. Jag är väldigt otränad, ovig och osmidig, och jag vill verkligen göra något åt det. Jag vill bland annat börja stretcha lite hemma, som du gör, men jag kan så väldigt lite om stretching, uppvärmning och sådant. Hur rekommenderar du att man värmer upp innan stretching/balett lektionerna, och vilka stretcher skulle du verkligen rekommendera för en nybörjare? Hur länge bör man hålla varje stretch? Tack så mycket!

    1. Hej Mikaela! Tack så mycket, det glädjer mig att höra! Jag kan göra ett inlägg för “nybörjare” med saker som är bra att börja med så fort jag hinner, kanske redan på onsdag. Tack så mycket för att du skrev, det är nog många som undrar samma sak som du gör 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.