World Ballet Day

Balett
Det är “Internationella Balettdagen” (egen översättning) idag! Hoppas ni alla får en underbar dag!

It’s the World Ballet Day today! Hope you all have a wonderful day!

11 thoughts on “World Ballet Day

 1. Jag spenderade majoriteten av gårdagen med att titta på ROHs live stream! Tack för upplysningen om dagen! 😀 kollade du något på den?

  1. Det måste ha varit en helt underbar dag 😀 Jag kunde tyvärr inte titta, alldeles för mycket att läsa och göra 🙁 Får ta igen det med att titta på Giselle i helgen 😉

   1. Åh, vad avundsjuk jag blir! Vill också se Giselle någon dag. Ja, det var en helt underbar dag, definitivt. Det var min födelsedag också, och jag hade inte kunnat spendera den bättre, haha!

     1. älskar formligen Svetlana,bland de bästa ballerinorna som finns!
      Finns även ett barn från St Petersburg Lada Sartakova hon är ett slags underbarn hon är 11år har dansat Odette/Odile,kolla henne på you tube,tycker visserligen hon är egentligen för ung för såna roller men tror hon kommer bli premiärdansös

 2. Hej!
  Jag såg att du bloggade om Capezio Cobra för någon vecka sedan. Jag brukar ha stretch canvas, som jag sliter ut på bara några veckor, så blev jag intresserad att testa ett par cobra. Jag fick hem dem idag, det känns som att de säckar lite i hälen, på hemsidan stod det att man ska välja sin vanliga skostorlek. Gjorde du det eller gick du ner i storlek? Vet inte om jag bara är ovan eller om jag har fel storlek…
  Tacksam för tips 🙂

  1. Hej!
   Jag köpte mina på Dansshopen här i Örebro så de anpassade storleken efter mina fötter. Jag har storlek 6M i mina Capezio och de sitter perfekt. Jag har för mig att de motsvarar storlek 36 eller 36½ (jag har mellan 36½ och 37 i vanliga skor). Mina är inte stora i hälarna. Vad har du för skostorlek och vad beställde du skorna i för storlek (i Capezios skala)? Kan se om jag kan lista ut om det är rätt storlek.

   1. Jag har 41or i vanliga fall, köpta mina Cobra i 9.5M. Har googlat på storleksjämförelser. Det verkar som att de storlekarna motsvarar varandra, så jag
    testade att ta en Cobra på ena foten och en gammal Bloch Zenith och filma när jag jag gick på på relivé. De är ungefär lika stora, men Blochskon är av hårdare materialet så den ‘pösar’ sig inte runt hälen. Men hörde någonstans att ‘vanlig canvas’ töjer sig, vilket inte stretchcanvas gör, så man ska ha så tighta skor som möjligt i början. Tycker du att dina töjt sig?
    Tack för att du hjälper mig! Vill även säga att du har så fina bilder på din blogg 🙂

    1. Ja, det är den storleken jag får fram också. Du kanske ska gå ner till 9M?
     Det stämmer att canvas töjer sig, ganska rejält om jag får säga det själv. Mina Cobras var som ett andra skinn när jag köpte dem men nu är de nästan för stora. Dags att byta snart med andra ord 🙂 Det är riktigt svårt att hitta rätt bland storlekarna i dansklädsdjungeln och tyvärr kan det ta tid och många felköp innan man hittar rätt. Jag har köpt mycket danskläder och skor och har äntligen kommit underfund med mina storlekar.

     Tack så mycket! Och tack för att ni säger hur mycket ni uppskattar bloggen, det värmer så mycket och ger mig så mycket motivation och idéer!

 3. Vilken underbar bild! Älskar och få se dina balettposer, kläder och läsa om ditt ballerina-liv 😀 fortsätt med det!

  1. Tack, vilka fina ord! Kommer garanterat att fortsätta med det, är en rolig tillflykt från min plugg-vardag 🙂 Det är så kul när ni berättar hur mycket ni uppskattar bloggen, blir riktigt glad i hjärtat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.