First ballet class

Jag fick en bra fråga om vad man kan ha på sig på sin första balettlektion om man inte vill ha på sig rosa trikåer. Jag ville inte heller ha på mig trikåer på min första balettlektion så jag hade på mig svarta leggings och ett svart linne. Man kan även ha på sig det här:

I got a great question on what you could wear on your first ballet class if you don’t want to wear pink tights. I didn’t want to wear tights at my first class either so I wore black leggings with a black tank top. You could also wear this:

Träningskläder

Men jag skulle rekommendera det här; svarta trikåer (strumpbyxor går också bra) med ett par shorts och gärna en leotard men man kan även ha ett linne eller en tight t-shirt. Försök att köpa ordentliga teknikskor, det är så mycket bättre än strumpor.

Although, I would recommend this; black tights (pantyhose is fine) with a pair of shorts and preferably a leotard but you can wear a tank top or a tight t-shirt as well. Try to buy propper soft ballet shoes, it feels so much better then socks.

Balettkläder

4 thoughts on “First ballet class

  1. Tusen tack för ditt svar, nu känner jag mig lite tryggare inför starten! Har en liten följdfråga också, ska man ha helfot på trikåerna eller hur ska man tänka där?:)

    1. Jag föredrar helfot men det är en smaksak. De som dansar i tåspetsskor brukar ha konvertibla eftersom de ofta har tåskyddet innanför trikåerna. Om du vill kunna ta av själva foten på trikåerna så rekommenderar jag konvertibla men annars skulle jag säga helfot, hålet kan vara både obekvämt och för stort så att det går för långt ut åt sidorna.

      Bara att fråga på, jag tycker det är så kul att man kan hjälpa andra 🙂

  2. Får jag fråga hur mycket du betalar för dina balettklasser? Är det tre gånger i veckan du dansar nu? Det är så synd att det är så dyrt med balett, skulle vilja dansa flera gånger i veckan, men det blir så dyrt då!

    1. Jag betalar endast för två kurser, Entré har ett erbjudande som gör att man betalar fullt pris för kursen med högst pris och 50 % på övriga kurser. Så jag betalar 3200 kr för en termin (tre kurser). Om jag går två kurser så blir det 2425 kr per termin. Det är riktigt dyrt men för mig är det värt det. Däremot tror jag inte att jag kommer ha tid att gå tre gånger i veckan nästa termin :/

Leave a Reply

Your email address will not be published.