How to think about turnout

Balett
Jag kom äntligen på en idé till Tisdagstipset! Det var faktiskt en följare på Instagram som frågade om min utåtvridning. Jag kom på ett riktigt bra tips som kan hjälpa er att komma till insikt hur ni ska tänka när det gäller utåtvridningen och hur ni kan förbättra den.

Många tror att utåtvridningen börjar eller sitter i fötterna. Ni vet alla att utåtvridning kommer från höfterna men det är inte tillräckligt med information för att man ska veta hur man ska vrida ut benen. Mitt första tips är att skjuta fram höfterna (dock inte för mycket) och pressa in rumpan. Man ska alltid skjuta fram höfterna och spänna baken i balett.

Det andra och mest hjälpfulla tipset är att klämma ihop innerlåren, speciellt i femte positionen. Man måste verkligen spänna låren så mycket man bara kan och klämma ihop dem! Det är svårt att förklara men jag lovar er att ni kommer förbättra er utåtvridning så fort ni förstår vad jag menar. Ni ska alltid försöka att klämma ihop innerlåren, i alla positionera.

I finally got an idea for a Tuesday tip! It was actually a follower on Instagram who asked a question about my turnout. I got a really good tip that can help you to figure out how to think about and how to improve your turnout.

Most people think turnout begins in the feet. You all know that the turnout is in the hips but that isn’t really enough information to be able to actually turn out your legs. My first tip is to push your hips forward (not too much though) and tuck in your bum. You should always keep your hips pushed forward in ballet.

The second and most helpful tip is to squeeze your inner thighs together, especially in fifth position. You really need to keep your thighs as close to each other as possible and really squeeze! It’s hard to explain but I promise you, once you know what I mean, you will improve your turnout! You should always try to squeeze your inner thighs together, in every position.

One thought on “How to think about turnout

Leave a Reply

Your email address will not be published.