Approved

Balett
Jag och Angelica har fått godkännande från vår lärare att ha på oss våra tåspetsskor vid räcket om vi vill. Vi båda hade på oss dem i tisdags men herre min je, jag är verkligen inte redo för det. Jag kan stå i dem och allt, gå upp på dem genom demi och så men vi skulle göra alla övningar i dem från början. Det gick alldeles för fort och det var alldeles för svårt för mig. Det är svårt redan utan skorna.

Min balans har förbättrats under åren men det var som att gå tillbaka till noll i de här skorna. Jag har inte tillräckligt med styrka att gå upp på tå med ett ben och vi skulle göra det. Så jag har bestämt mig för att träna upp min styrka och balans hemma innan jag har dem på lektionen.

Jag vill verkligen att ni ska förstå att mitt största fokus i baletten är att bli så bra som jag kan bli, jag vill kunna dansa balett. Mitt största mål är därför inte att dansa i tåspetsskor, det är att dansa.

Me and Angelica has got the approval of our teacher to have our pointe shoes at the barre if we want to. We both had them on last Tuesday but man, oh man, I’m not ready for it. I can stand in them and all, get up en pointe through demi pointe and so on but we had to do all the exercises in them from the start. It went way to fast and it was way to hard for me. It’s hard without the shoes as well.

I’ve improved my balance over the years but it was back to zero in these shoes. I don’t have enough strength to go en pointe on one foot and we had to do that. So, I decided that I need to practice on my strength and balance at home before wearing them in class.

I really want you to know that my main focus in ballet is to get as good as I can get, I want to be able to dance ballet. That’s why my main goal isn’t to be en pointe, it’s to dance.

5 thoughts on “Approved

  1. Vilket märke är det?? Mina är bloch och SUPERHÅRDA. Ska ta en runda med hammaren på dem men tvivlar på att dem blir något vettigare av det…

    1. De är Bloch Suprima men de är ett år gamla. Jag hade dem lite vid räcket på min förra dansskola under en termin så de är redan “inbrutna”. De är riktigt hårda i början men gå upp i dem ordentligt genom demi då blir de bättre. Du kan även mäta upp var din hålfot är som högst/djupast och försiktigt böja sulan bakåt på den punkten.

  2. När ni har tåspets,gör du det när andra har teknikskor under uppvärmningen eller kör ni ett eget tåspetsprogram?

    1. Jag har bara haft skorna under en lektion och då körde vi från början, vi gjorde inga andra övningar innan eller så och vi fick inte några speciella övningar. Vi gjorde endast andra typer av balansövningar men det var allt. Vi förväntas vara uppvärmda redan innan lektionen eftersom vi har så korta pass. Men som jag skrev så tycker jag att det var alldeles för svårt, hade förväntat mig enklare övningar i början. Måste träna riktigt hårt hemma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.