Black and Pink

Balettkläder
Svart och rosa på kvällens balettlektion. Som vanligt har jag inte tid att länka till kläderna men jag gör det senare.

Black and pink for tonight’s ballet class. As usual I don’t have time to link to the clothes right now but I’ll update you later.

2 thoughts on “Black and Pink

 1. Hej! Har följt din blogg ett tag och tänkte ställa en fråga.
  Jag hade min första balettlektion häromdagen. Jag förstår att kvaliteten på lärare och kurser skiljer sig åt, så jag undrar lite vad det är som ska finnas med i början, och vad det finns för tecken på att det går för fort och att tekniken kanske inte kontrolleras fullt ut. T.ex. nämnde läraren i början att man vrider ut från höfter och inte från fötterna, men det skedde inga korrigeringar under lektionen. Jag undrar mest generellt vad som gör en nybörjarkurs bra och vad som är för avancerat för en nybörjare. Skulle uppskatta svar väldigt mycket. Tack på förhand, och tack för en bra blogg (du har superfina bilder!).

  1. Hej!

   Av min erfarenhet så korrigerar lärarna inte så mycket under de första lektionera, då brukar de mest observera och försöka bedöma hur varje elev dansar. Ge det ett par lektioner till och fortsätter det så kan du säga till din lärare att du gärna vill att hon/han ska korrigera dig när du gör fel.

   Det var en knepig fråga, för mig är balett alltid svårt eftersom jag har så svårt att komma ihåg kombinationerna. Men jag skulle säga att det går för fort om du inte känner att du kommer ihåg något och att allt känns nytt. Även om jag tycker det är svårt så kommer jag ihåg och lär mig mer och mer för varje lektion. Jag har aldrig haft en felfri lektion, jag gör alltid fel och tappar bort mig, glömmer bort och hamnar ur takt, men jag tror inte att någon dansare har felfria träningar.

   Som sagt så tror jag verkligen på att balett är den svåraste dansen som finns men ändå mest belönande. Se de små framstegen och tänk inte på allt du inte kan. Varje övning blir bättre ju mer du gör den. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.