My Middle Split

Split
Angelica hjälpte mig att ta några bilder på min split igår. Bilden ovan visar hur ni vanligtvis får se min split (inga nya framsteg). Jag har fortfarande minst 5 cm kvar innan min bak nuddar golvet. Mina ben går inte helt ut åt sidorna heller, som ni kan se på bilden nedan.

Angelica helped me to take some pictures of my middle split yesterday. The picture above shows how you normally see my middle split (no more progress yet). Still have at least 5 cm left until my bum touches the floor. My legs are not all the way out to the side, as you can see on the picture below.

Split
Så här ser min split ut ovanifrån. Som ni kan se så har jag ungefär 25 cm kvar innan jag är i 180 grader. Men som jag har nämnt tidigare, mitt primära mål är inte att komma till 180 grader utan att 1) komma ner i spliten och 2) få mina ben så nära 180 grader som jag kan.

This is my middle split seen from above. As you can see I still have about 25 cm left until I’m in 180 degrees. But as I’ve mentioned before, my primary goal is not to get to 180 degrees but to 1) get my middle split and 2) get my legs as close to 180 degrees as I can.

Split
Och så här ser det ut när jag rullar över i spliten. Jag gör mycket sällan den här stretchen på grund av mina knän. Som ni ser är jag kobent vilket betyder att mina knän går in mot varandra sett framifrån. Mina ben ser faktiskt ut så här när jag står upp också, det är nästan som att de har gått av vid knäna för att mina lårben och smalben är i olika vinklar och inte i samma linje som normala ben. Som ni förmodligen kan tänka er måste jag alltså använda yogablock för att komma över den här punkten eftersom mina ben är i vägen. Det är av den anledningen som jag inte har 180 grader som mitt primära mål.

And this is how it looks when I roll over in my middle split. I rarely do this stretch because of my knees. As you can see I’m knocked kneed meaning that my knees go inwards. My legs actually look like this when I’m standing up as well, it’s almost like they’re broken in the knee area because my thighs and shin are in two different lines and not straight as normal legs are. So as you probably can imagine I would need to use yoga blocks to be able to go lower since it’s my bones that are in the way. For that simple reason my primary goal is not 180 degrees.

2 thoughts on “My Middle Split

  1. får ej heller mina ben i 180 grader när jag mätte mig gjorde väggspliten hade jag 180 cm till 180 grader,kan gå ned i spliten när man går parallella fötter,men när man gå utåtvridet hade tre cm,vänsterspagaten klarar jag uppvärmd ouppvärmd 3-4 cm högerspagaten är konsekvent där kan jag även överspagat,sen vill jag notera att tillståndet avgör också,förkylning ,allmäntillstånd kan också avgöra, en dag efter min streetlektion var jag nere i spliten i uåtvridet men kunde inte veckan därefter,så alltså flera faktorer kan spela in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *