Summer Course Wear

Balettkläder

Här ser ni kläderna jag kommer ta med mig till Stockholm och som jag kommer ha på mig under mina två veckor av balettlektioner. Ja, det är mycket kläder och då har jag faktiskt tagit bort en del. Vad jag har på mig påverkar hur jag dansar. Jag sträcker på mig när jag har något jag känner mig bekväm i, det blir mer på allvar.

Jag beslutade mig slutligen för sex dräkter, fyra tippar, ett par benvärmare (med reservation om att det kan bli två), två jumpsuits, sex kjolar, tre par tikåer, två par leggings (ett par är stickade) och mina soppåseshorts. Jag tar med mig min dans-BH också men jag tror inte jag kommer att använda den.

Jag tar bara med mig ett par teknikskor eftersom de är nya och perfekta. Jag älskar verkligen dem – de är mitt andra par. De heter Sculpure II från CAPEZIO och kostar lite mer än andra modeller men det är definitivt värt varenda krona.

Jag fick bara plats med mina balettkläder på bilden men jag tar även med mig yogablock, gummiband, stretchband (ett stelt och ett flexibelt), vristvikter, en tutu om jag kan fotografera, mina uppvärmningstofflor, mängder med drickor och propuds, min kamera och stativ.

These are the clothes that are coming with me to Stockholm and that I’ll be wearing during my two weeks of ballet. Yes, it’s a lot but I’ve actually reduced it to this. What I wear affects how I dance. I stand up tall when I have something I feel comfortable in, it makes it more serious.

I ended up with six different leotards, four tops, one pair of legwarmers (although there might be two), two jumpsuits, six skirts, three pairs of tights, two leggings (one pair are knitted) and my garbage bag shorts. I’ve packed my dance bra as well but I don’t know if I’ll use it.

I’m only bringing one pairs of soft ballet shoes because they’re new and perfect. I really love them – this is my second pair. They’re called Sculpture II by CAPEZIO and cost a little more than other styles but it’s certainly worth every penny (or krona).

I could only fit my ballet wear in to the picture but I’m also bringing yoga blocks, rubber bands, stretch bands (one fixed and one flexible), ankle weights, a tutu if I can shoot, my warm up boots, loads of drinks and propuds, my camera and tripod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *